Minikler "Fast-Food'a hayır dedi

Antalyalı öğrenciler sağlıklı meyve tüketimini teşvik etmek amacıyla "Meyve Festivali" düzenledi. Festival, "Fast-Food Kültürüne Hayır" sloganı ile başladı.

Minikler
Meyve üreticiliğinin yoğun olarak yapıldığı Antalya'nın Korkuteli ilçesinde Cumhuriyet Ortaokulu öğrencileri tarafından sağlıklı meyve tüketimini teşvik etmek amacıyla "Meyve Festivali" düzenlendi.

"Fastfood Kültürüne Hayır" sloganı ile başlayan festival öncesi öğrenciler önce Korkuteli ilçe pazarına gidip meyve üreticilerinden taze meyve satın aldıktan sonra velilerin bahçelerinden de değişik meyveler topladılar.

Sağlıklı meyve tüketimine dikkat çeken afişler hazırlayan öğrenciler, taze meyvenin sağlık için yararını anlatan yarışmalar da düzenlediler.

Öğretmenlerin de katıldığı yarışmalarda "İçtiğin Meyve Suyunu Tahmin Et" isimli yarışma ise en çok ilgi çeken yarışma oldu. Gözleri kapalı yarışmacılara ikram edilen karışık meyve suyunun içinde hangi meyvenin olduğunu tahmin etmeye çalışan öğrenciler, hem taze meyveye dikkat çekti, hem de eğlenceli bir gün yaşadı.

Güncelleme Tarihi: 16 Haziran 2014, 15:14

Selami Türkoğlu

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner50

banner52