Hazır gıdalar herşeyi unutturuyor!

Çocukların beslenmesinde şeker tüketimi patlama yaptı. Obezite, daha şimdiden ülkemizde ulusal bir sorun haline geldi. Doğal gıdalar, sebze-meyve, sağlıklı ve bol su yeterince tüketilemiyor.

Hazır gıdalar herşeyi unutturuyor!


Nöroloji Uzmanı Prof. Dr. Okan Bölükbaşı, unutkanlık konusunda beslenme alışkanlıklarının önemine dikkat çekiyor ve sıradışı uyarılar yapıyor.

Prof. Dr. Okan Bölükbaşı, "Çocukların beslenmesinde şeker tüketiminde patlama yaşanıyor. Obezite, daha şimdiden ülkemizde de ulusal bir sorun haline geldi. Doğal gıdalar, sebze-meyve, sağlıklı ve bol su yeterince tüketilemiyor. İnsanlar daimi bir korku ve koşuşturma içinde. Gelecek kaygısı, sınav kaygısı, güvenlik endişeleri, ailevi sorunlar gibi daimi bir korku iklimi insanları kuşatıyor. Asansörlerin kapı kapama düğmeleri silikleşmiş durumda. Bindiğiniz asansörlerin içindeki düğmelere bir bakın. En çok silinmiş düğmeler, en sık kullanılan “kapı kapama” düğmeleri. Sebebi, herkesin acele ile bir yerlere yetişme kaygısı içinde olmaları’’ dedi.

ALKOLDEN UZAK DURUN
Prof. Dr. Okan Bölükbaşı, dikkat dağınıklığı çekenler için önemli tavsiyelerde bulunuyor. İşte altın tavsiyeler...

* Dengeli ve düzenli beslenin. Çocukları tüm paketlenmiş ve özellikle şeker ilave edilmiş tatlı gıdalardan uzak tutun. Enerji içecekleri kesinlikle yasak. Şekerli gıdaların gelişim halindeki beyinleri olumsuz etkilediği ve “dikkat eksikliği hiperaktivite sendromu” na zemin hazırladığı ispatlandı.

* Alkol gibi zihinsel baskılayıcılar kısa süre için işe yarar görünür. Odaklanmayı artırabilir ama uzun vadede kesinlikle yarardan çok zarar getirir. Uzak durun.

* Ailevi “olaylarınız” olsun. Daha çok sohbet edin. Yemeğe birlikte oturun.



Güncelleme Tarihi: 13 Haziran 2017, 16:25

Selami Türkoğlu

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner50

banner52