Yılın sosyal girişimcisi aranıyor!

Metro Toptancı Market’in örnek projelere imza atmış sosyal girişimcileri buluşturduğu Metro Sosyal Girişimci Ödülleri 2014, 30 Haziran tarihine kadar uzatıldı.

Yılın sosyal girişimcisi aranıyor!
Metro Sosyal Girişimci Ödülleri 2014 için başvurular uzatıldı. Proje için şimdiden 150’ye yakın aday, sosyal girişimci hikayelerini paylaştı.

30 Haziran’a kadar devam edecek başvurular sonucunda, farklı meslek gruplarını kapsayan 6 kategoride değerlendirme yapılacak. Birinci seçilen projenin sahibi 20.000TL ile ödüllendirilirken, kategori birincileri 5.000TL ödül kazanacak.

Metro Toptancı Market, sosyal veya çevresel açıdan fark yaratan projelere imza atmış sosyal girişimcileri, Metro Sosyal Girişimci Ödülleri 2014’te bir araya getiriyor. Şimdiye kadar 150’ye yakın adayın hikâyesini paylaştığı projeye ilgi artarak devam ediyor. Yoğun ilgi sonucunda yarışmaya başvurular 30 Haziran’a kadar uzatıldı. Proje değerlendirmelerinin ilk aşaması, Metro Sosyal Girişimci Ödülleri’nin web sitesini ziyaret eden kişilerin oylarıyla tamamlanacak. 
Esnaf, küçük işletme, oteller, cafe-restoran-catering firmaları, serbest meslek ofisleri, sağlık kuruluşlarından olmak üzere 6 kategoride yarışacak olan katılımcılar, projelerini kısa bir hikayeyle Metro Sosyal Girişimci Ödülleri web sitesi (//www.metro-tr.com) üzerinden anlatarak yarışmaya başvurabiliyor. Hikayeye ek olarak fotoğraf, video gibi görsel malzeme desteği de başvuruda kullanılabiliyor.
Metro müşterisi olma kriterinin aranmadığı yarışmada girişimcilere oy veren ziyaretçiler, bu sayede finale kalacak ilk 10 projeyi belirleyecek. Finale kalan isimler arasından jüri her kategorinin birincisini belirleyecek. Kategori birincileri arasından ise bir kişi 20.000 TL’lik Yılın Sosyal Girişimcisi Büyük Ödülü’nü kazanacak. Eylül ayında düzenlenecek bir ödül töreniyle kazanan projelerin açıklanacağı projenin kategori birincileri 5.000TL, en çok oy alan ilk 10 girişimci ise sertifika almaya hak kazanacak.
Metro Sosyal Girişimci Ödülleri 2014’e çok özel jüri
Yaşadığı toplum ve dünya için bir fark yaratan girişimci iş insanlarını gün ışığına çıkaracak projenin jüri üyeleri arasında girişimcilerin de olduğu çok özel isimler bulunacak.
Ayşen Zamanpur, Silk & Cashmere Kurucusu ve CEO'su
Emin Çapa, CNN Türk Ekonomi Müdürü
Emre Kurttepeli, Mynet Yönetim Kurulu Başkanı
Gülden Yılmaz, Koton Yönetim Kurulu Eşbaşkanı
İhsan Elgin, Girişim Fabrikası Kurucu Direktörü
Leyla Alaton, Alarko Holding Yönetim Kurulu Üyesi
Mehmet Gürs, İstanbul Yiyecek İçecek Grubu Kurucu Ortağı
Mustafa Taviloğlu, Mudo Yönetim Kurulu Başkanı
Nevzat Aydın, Yemeksepeti Genel Müdürü
Sina Afra, Markafoni Yönetim Kurulu Başkanı ve CEO’su
Vahap Munyar, Hürriyet Gazetesi Köşe Yazarı
Vedat Başaran, Osmanlı Mutfağı Araştırmacısı ve Şef

Güncelleme Tarihi: 24 Mayıs 2014, 12:20

Selami Türkoğlu

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner50

banner52