Gözü kapalı yemek kitabına ödül

Pekin’de düzenlenen Gurme Yemek Kitabı Ödülleri jürisi, aşçı ve yemek yazarı Ömür Akkor’un kitabına ‘Avrupa'nın en iyi yardımlaşma kitabı’ ödülünü verdi.

Gözü kapalı yemek kitabına ödül
Aşçı ve yemek yazarı Ömür Akkor’un görme engelliler için yazdığı ‘Mutfaktan Güzel Kokular Geliyor’ adlı yemek kitabı, Çin'de düzenlenen ‘Gurme Yemek Kitabı Ödülleri’ etkinliğinde ‘Avrupa'nın en iyi yardımlaşma kitabı’ seçildi.

Yazarın tariflerinde ‘üstü kızarana kadar fırında tutmak’ ya da ‘soğanı pembeleşinceye kadar kavurmak’ gibi ifadelere yer yok. Braille alfabesiyle basılan kitabın seslendirilmiş hali de bulunuyor.
Yazar ve aşçı Ömür Akkor’un görme engelliler için yazdığı ‘Mutfaktan Güzel Kokular Geliyor’ adlı yemek kitabı, Çin'de düzenlenen ‘Gurme Yemek Kitabı Ödülleri’ etkinliğinde ödül kazandı.
Çin’in başkenti Pekin’de düzenlenen Gourmand Cookbook Awards (Gurme Yemek Kitabı Ödülleri) jürisi, Akkor’un kitabına ‘Avrupa'nın en iyi yardımlaşma kitabı’ ödülünü verdi.
Yarışmaya, Türkiye Görme Özürlüler Kitaplığı Derneği ve Güzelyalı Rotary Kulübü’nün ortak projesiyle katıldığını söyleyen Akkor, “Kitaptaki 100 tarifi, gözlerim kapalı 15 günde yeniden düzenledim” dedi.
Tariflerinde ‘üstü kızarana kadar fırında tutmak’ ya da ‘soğanı pembeleşinceye kadar kavurmak’ gibi ifadelere yer vermediğini belirten yazar, kitabının görme engellilerin kullandığı Braille alfabesiyle basıldığını ve seslendirilmiş halinin de bulunduğunu söyledi.
‘Yemek kitaplarının Nobeli’ olarak bilinen ve 19 yıldır sürdürülen bu organizasyona, 187 ülkeden binlerce yazarın kitabı katılıyor.

Güncelleme Tarihi: 26 Mayıs 2014, 12:03

Selami Türkoğlu

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner50

banner52