Kayseri'de öğrencilere anlamlı menü

Erciyes Üniversitesi'nde öğrencilere Çanakkale şehitlerimizin menüsü sunuldu. Prof. Dr. Abdülkadir Yuvalı, "Bu menüden tatmayana bugünkü yemek haram olsun" dedi.

Kayseri'de öğrencilere anlamlı menü
Erciyes Üniversitesi'nden anlamlı ve örnek bir uygulama. 18 Mart Çanakkale Şehitlerini Anma Günü münasebetiyle üniversite yemekhanesinde öğrencilere Çanakkale menüsü sunuldu.

Bazı öğrencilerin bu menüye ilgi göstermemesi üzerine Fen Edebiyat Fakültesi Tarihi Bölümü Başkanı Prof. Dr. Abdülkadir Yuvalı, "Bu menüden tatmayana bugünkü yemek haram olsun" dedi.
Erciyes Üniversitesi yemekhanesinde, 18 Mart Çanakkale Şehitlerini Anma günü nedeniyle Çanakkale şehitlerinin yemiş olduğu buğday çorbası ile üzüm hoşafı öğrencilere sunuldu. Bazı öğrenciler Çanakkale menüsünü tercih ederken, diğer öğrenciler de günün menüsünü tercih etti.

Günün menüsünü tercih edenlere tepki gösteren Erciyes Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü Başkanı Abdülkadir Yuvalı, “Bu menüyü tadınca hayatın ne olduğunu göreceksiniz. Şehitliğin ne olduğunu hissedin. Bu menüden tatmayana bugünkü yemek haram olsun” diye konuştu.

Çanakkale menüsünü tercih eden öğrenciler ise, “Çanakkale şehitlerini bugün bir kez daha anıyoruz. O yüzden bugün içimiz biraz buruk. Bu menünün hazırlanmasında emeği geçenlere teşekkürler” şeklinde konuştu. iha.com.tr

Güncelleme Tarihi: 18 Mart 2014, 18:02

Selami Türkoğlu

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner50

banner52