Üreticiye 10 milyarlık hibe müjdesi

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı M.Mehdi Eker, bu yıl üreticiye 9,7 milyar lira nakit, karşılıksız hibe desteği verileceğini söyledi.

Üreticiye 10 milyarlık hibe müjdesi
Haber / Halim Utlu
Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı M. Mehdi  Eker, bu yıl üreticiye 9,7 milyar lira nakit, karşılıksız hibe desteği verileceğini, bunun da yaklaşık yüzde 40’lık bölümünün Mart sonunda ödenmiş olacağını söyledi. Bakan Eker, geçen yıl Cumhuriyet tarihinde ilk defa canlı gebe düve ihracatının gerçekleştirildiğini, sütçü ırk Sanen Keçisi ihracatıyla da önemli bir adımın atılmış olacağını belirtti.

KURAKLIK RİSKİ ORTADAN KALKTI
Bazı incelemeler yapmak üzere gittiği İzmir programı kapsamında valiliği ziyaretinde Anadolu ve Akdeniz Bölgesi'nin bir bölümünde görülen kuraklık riskinin son günlerdeki yağışlarla ortadan kalktığını söyleyen Bakan Eker, bu yıl iyi bir ürün sezonu geçirmeyi umduklarını bildirdi.

Desteğin yüzde 40’lık bölümü, Mart'ta ödenmiş olacak 
Geçen yıl Cumhuriyet tarihinde ilk defa canlı gebe düve ihracatının gerçekleştirildiğine vurgu yapan Eker, sütçü ırk Saanen Keçisi ihracatıyla da önemli bir adımın atılmış olacağını ifade etti. Bakanlık Basın ve Halkla İlişkiler Müşavirliği’nden alınan bilgiye göre; Bakan, bu yıl üreticiye 9,7 milyar lira nakit, karşılıksız hibe destek verileceğini, bunun da yaklaşık yüzde 40’lık bölümünün Mart sonunda ödenmiş olacağını sözlerine ilave etti.

Güncelleme Tarihi: 18 Mart 2014, 16:14

Selami Türkoğlu

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner50

banner52