UCZ'da çoğunluk hisse Ülkere mi geçti?

Turgay Ciner'in UCZ’de çoğunluk hissesini satmasıyla markanın yüzde 60 hissesi Ülker'e yakın dört isme geçti.

UCZ'da çoğunluk hisse Ülkere mi geçti?

Turgay Ciner, indirim market zinciri UCZ’de çoğunluk hissesini sattı. Böylece, UCZ Mağazacılık'ın yüzde 60 hissesi Ergün Bodur, Ertan Acar, İsmet Or, Ahmet Özaktaç ve Veysel Taşkın'a geçti.

Şirkette Turgay Ciner’in yüzde 80, Mehmet Fatih Saraç ile Yiğit Şardan’ın yüzde 10’ar payları bulunuyordu.

Park Holding AŞ'den UCZ Mağazacılık'ın paylarının yüzde 60'ının devralınması işlemi için Rekabet Kurumuna başvuruldu.  Söz konusu başvuru, Kurumun internet sitesinde yayımlandı. 

Buna göre, Ergün Bodur, Ertan Acar, İsmet Or, Ahmet Özaktaç ve Veysel Taşkın tarafından, Park Holding AŞ'den UCZ Mağazacılık Ticaret AŞ paylarının yüzde 60'ının devralınması işlemi için başvuruda bulunuldu.

Yeni ortaklar kim?
Yeni ortaklardan Ahmet Özaktaç, Murat Ülker’in yakın arkadaşı olarak tanınıyor.

Ertan Acar, Yıldız Holding’in patronları Murat Ülker ve Ali Ülker’in halen yönetiminde bulunduğu 8 şirketinde eski yönetim kurulu üyesi olarak gözüküyor. Acar ayrıca Özokur Ailesi’nin bazı şirketlerinde de yönetim kurulu üyeliği yaptı.

Ergün Bodur ise Murat Ülker’in ablası ve Yıldız Holding yöneticilerinden Ahsen Özkur’la bazı şirketlerde yönetim kurulu üyeliği görevinde bulundu.

İsmet Or ise Cafe Crown zincirinin kurucusu.

UCZ Mağazacılık, web sitesinde yer alan bilgiye, göre temel gıda ve tüketim ürünleri alanında, Haziran 2013 itibariyle bin 200 mağaza ile faaliyet gösteriyor.
dunya.com

Güncelleme Tarihi: 12 Şubat 2014, 18:48

Selami Türkoğlu

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner50

banner52