Kümes hayvancılığı üretimi arttı

Türkiye İstatistik Kurumu Kümes Hayvancılığı Üretim İstatistiklerini açıkladı. İstatistiklere göre tüm ürünlerde artış göze çarpıyor.

Kümes hayvancılığı üretimi arttı

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), Kümes Hayvancılığı Üretim İstatistiklerini açıkladı. TÜİK Kocaeli Bölge Müdürlüğünden edinilen bilgiye göre tavuk yumurtası üretimi aralık ayında bir önceki aya göre yüzde 1,8 artarken, bir önceki yılın aynı ayına göre ise yüzde 6,8 arttı. Tavuk yumurtası üretimi 1,4 milyar adet olarak gerçekleşti.

Kesilen tavuk sayısı 87 milyon adet, kesilen hindi sayısı ise 720 bin adet oldu. Kesilen tavuk sayısı aralık ayında bir önceki aya göre yüzde 11,6 artarken, bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 3 azalma gösterdi. Aralık ayında kesilen hindi sayısı ise bir önceki aya göre yüzde 81,6 artarken, bir önceki yılın aynı ayına göre de yüzde 3,4 arttı.

Tavuk eti üretimi 147 bin 201 ton, hindi eti üretimi ise 5 bin 34 ton olarak gerçekleşti. Tavuk eti üretimi aralık ayında bir önceki aya göre yüzde 9,9 artarken, bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 0,5 azalma gösterdi. Aralık ayında hindi eti üretimi ise bir önceki aya göre yüzde 41 artarken, bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 8 arttı.

TÜİK’ten yapılan açıklamada, bilgilerin köy tavukçuluğu kapsam dışında bırakılarak ticari olarak faaliyet gösteren işletmelerden derlendiği kaydedildi.
iha.com.tr

Güncelleme Tarihi: 13 Şubat 2014, 19:13

Selami Türkoğlu

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner50

banner52