Fındık fiyatları Rekabet Kurulu’na gitti

Fatsa Ticaret Borsası, fındık fiyatında manipülasyon yapıldığı iddiasıyla Rekabet Kurulu'na şikayette bulundu.

Fındık fiyatları Rekabet Kurulu’na gitti

Son haftalarda fındık fiyatında yaşanan sert düşüşler, ticaret borsalarını harekete geçirdi. Fatsa Ticaret Borsası, fındık fiyatında manipülasyon yapıldığı iddiasıyla Rekabet Kurulu ile Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı’ya şikayette bulundu.

Konuya ilişkin Dünya’ya açıklama yapan Fatsa Ticaret Borsası Başkanı Ali Feyzi, üyeleriyle birlikte, fındıkta yaşanan olayları bir raporla Rekabet Kurulu ile Bakan Yazıcı’ya sunduklarını belirterek, şunları söyledi: “2014 yılı yeni fındık sezonuna 7 ay varken bugünden fındık rekoltesinin yüksek oluşunu bahane göstererek, fındık fiyatlarını düşüren, fındıkla oynayan büyük alıcıları siyasi iradeye ve Rekabet Kurulu’na şikayet ettik. Hükümet lisanslı depoculuğun bitirilmesinden çok rahatsız. Bakan Yazıcı ‘Fındıkta manipülasyon yapanı yakarlarsak, canını yakarız’ diyerek gerekli incelemelerin yapılması için talimatlar verdi.”

Mayıs ayının sonunda rekolte çok olduğunu için fındık fiyatı düşerse tepki vermeyeceklerini anlatan Feyzi, “Ancak bugünde, sezona daha 7 ay varken, üstüne üstelik dolar yükselirken fındık fiyatının oynanmasına asla müsaade etmeyeceğiz" dedi.
dunya.com

Güncelleme Tarihi: 13 Şubat 2014, 19:21

Selami Türkoğlu

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner50

banner52