İstanbul’da Gastronomi Festivali başladı

Türk mutfak kültürüne katma değer sağlayan önemli etkinliklerden 12. Uluslararası İstanbul Gastronomi Festivali başladı. Etkinlik 4 gün sürecek.

İstanbul’da Gastronomi Festivali başladı

12. Uluslararası İstanbul Gastronomi Festivali başladı. 35 ülkeden bu yıl 1400'ün üzerinde yerli ve yabancı şefin katıldığı festivalde, 4 gün boyunca etkinlikler ve yarışmalarda, Türk ve yabancı şefler yarışacak.

Dünya Aşçılar Birliği (WACS) ile Türkiye Aşçılar ve Şefler Federasyonu tarafından Kültür ve Turizm Bakanlığının desteğiyle düzenlenen 12. Uluslararası İstanbul Gastronomi Festivali, Beylikdüzü'ndeki Tüyap Fuar Merkezi'nde başladı.

Gastronomi kültürüne önemli etkileri olan ve Türk gastronomi kültürünün dünya ile entegrasyonu noktasında başarılara imza atılan festivale, 35 ülkeden bu yıl 1400'ün üzerinde yerli ve yabancı şef katılıyor. Fuarda 4 gün boyunca etkinlikler ve yarışmalarda, Türk ve yabancı şefler yarışacak. Birbirinden farklı kategorilerde mücadele eden şefler, izleyicilere keyifli anlar yaşatıyor.

Türkiye Aşçılar ve Şefler Federasyonu Başkanı Yalçın Manav, "gastronomi kültürü savaşçıları" olduklarını belirterek, "Düne kadar algı açısından kebaptan ibaret olan mutfağımız bugün dünyada bütün zenginliği ile insanlara ulaşıyor. Bugün şeflerimiz sadece Türk mutfağı konusunda değil, dünyanın birçok coğrafyasının mutfağına hakim olarak başarılı çalışmalara imza atıyor" dedi.

Manav, fuarın açılışında yaptığı konuşmada, festivalin, bu yıldan sonra kategorik anlamda "Dünya Yarışması" statüsüne yükseleceği söyledi. Manav, federasyon olarak yapılarını oluşturan derneklerle birlikte 1996'dan bu yana Türk mutfağını hak ettiği biçimde dünyaya tanıtırken, Türk mutfağının uluslararası standartlara kavuşmasını sağladıklarını vurguladı.    
Her geçen gün Türkiye'nin değerlerini dünya standartlarına taşıdıklarını dile getiren Manav, federasyon olarak katıldıkları her büyük organizasyonda sadece yemek kültürünü değil, Türk mutfağı ile o ülkenin medya organlarında etkin bir tanıtım çalışması yaptıklarını kaydetti.

Bu yıl da festivalin dünyanın farklı ülkelerinden canlı olarak izlenebildiğini belirten Manav, "Ülkemizdeki medya organlarının kültürümüze desteği her geçen gün artıyor. Bu yıl 12'ncisini gerçekleştirmek üzere olduğumuz festivalimiz nitelik ve nicelik yönünden her geçen gün gelişiyor. Sizlere kısaca anlatmak istediğim bu noktalar en büyük gurur kaynağımız" ifadelerini kullandı.    

Yarışmada, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Sanat ve Meslek Kursu öğrencilerinin eserleri yoğun ilgi gördü.

Geçen yıl 25 bin kişi tarafından ziyaret edilen fuara, bu yıl 30 binin üzerinde katılımcının gelmesi bekleniyor.

Güncelleme Tarihi: 13 Şubat 2014, 13:50

Selami Türkoğlu

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner50

banner52