TESK'ten 'küçük esnaf yok olmasın' ikazı

TESK Başkanı Bendevi Palandöken, "AVM'ler günde 10 saatten fazla çalışmamalı ve pazar günü kapalı olmalı" dedi.

TESK'ten 'küçük esnaf yok olmasın' ikazı
Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, AVM'lerin günde 10 saatten fazla çalışmaması ve pazar günleri kapalı olması gerektiğini belirtti. 

Palandöken, yazılı açıklamasında, Gümrük ve Ticaret Bakanlığı tarafından Başbakanlığa gönderilen "Perakende Sektörünü Düzenleyen Yasa Tasarısı" ile ilgili görüşlerini 4 Haziran'da Başbakanlığa sunduklarını bildirdi.  

Perakende Ticarete kural konulmasını 1996 yılından bu yana ısrarla talep ettiklerini ifade eden Palandöken, hazırlanan tasarıyı genelde olumlu bulduklarını, bu sayede haksız rekabetin ortadan kaldırılacağını, tüketicilerin ve çalışanların haklarının korunacağını kaydetti.  

Palandöken, tasarıya ilişkin şu değerlendirmelerde bulundu: 
 "Her geçen gün büyük AVM'ler, zincir mağazalar ile Hiper-gros marketler karşısında yok olmaya başlayan küçük esnaf ve sanatkarın ayakta kalması için yeni düzenlemede açılış ve kapanış saatlerinin mutlaka kurala bağlanması gerekir. En önemlisi çalışma saatleri, günde 10 saati aşmamalı, pazar günü mutlaka tatil yapılmalı. Yeni AVM'ler yapılırken esnaf odası temsilcilerinin görüşlerine mutlaka uyulmalı. 7/24 saat çalışan nöbetçi AVM uygulaması kaldırılmalıdır"

Güncelleme Tarihi: 14 Haziran 2014, 17:57

Selami Türkoğlu

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner50

banner52