Migros 7 milyar ciroyu aşmayı hedefliyor

Organik büyüme için ise 2013 bütçesinden 170 milyon lira yatırım planlayan Migros, 100-150 süpermarket, 3 hipermarket açmayı hedefliyor.

Migros 7 milyar ciroyu aşmayı hedefliyor

Yoğun market açılışlarıyla 2012 yılını yüzde 13 ciro artışıyla tamamlayan Migros, 2013'te çift haneli büyümesini sürdürerek 7 milyar liranın üzerinde ciroya ulaşmayı hedefliyor. Migros, Şok'un satışından kaynaklanan nakit birikiminin de etkisiyle, formatına uygun her türlü satın alma fırsatıyla da ilgilenecek.

Organik büyüme için ise 2013 bütçesinden 170 milyon lira yatırım planlayan şirket, 100-150 süpermarket, 3 hipermarket açmayı hedefliyor.

Migros'un 2012 değerlendirmesi ve 2013 hedefleriyle ilgili düzenlenen toplantıda Genel Müdürü Özgür Tort, "Çift haneli büyümeyi genel stratejimiz olarak belirledik. 2013'te de hem yeni mağazalar hem de mevcut mağazalarla çift haneli büyümeyi sürdürerek 7 milyar liranın üzerinde ciro hedefliyoruz" dedi.

Migros, 2012 yılında 6.48 milyar lira satış gelirleri, 430 milyon lira FAVÖK, 88 milyon lira da net kar elde etti. Şirketin FAVÖK marjı ise, yüzde6-6.5 aralığındaki hedefin üzerinde, yüzde 6.6 olarak gerçekleşti.

Tort, 2013 yılı için FAVÖK marjı hedeflerinin yine yüzde 6-6.5 aralığında olduğunu ifade etti.

Migros'un bu yıl 100-150 süpermarket ile 3 hipermarket açmayı planladığını belirten Tort, söz konusu mağaza açılışları için yapılacak yatırım tutarının ise 170 milyon TL olduğunu söyledi.

Formatımıza uyan her türlü satın almayla ilgiliyiz

Toplantı öncesinde Reuters'a yaptığı değerlendirmede ise, organik büyümenin yanı sıra satın alma fırsatlarıyla da ilgilendiklerini belirten Tort, "Migros bugüne kadar irili ufaklı konsolidasyonlar yaptı. Gelecekte de bu devam edecek. Migros kendi formatına uyan her türlü satın alma ile ilgileniyor" dedi.

Gidecekleri satın almalarda, ölçeğin önemli olmadığını söyleyen Tort, "Pazar standartlarında kar eden, nakit üreten az şirket var. Nakit yaratmayan şirketlerin değerleri de beklentimizin üzerinde oluyor. Nakit yaratacak, ya da nakit yaratmayan ancak fiyatı uygun olan marketler de ilgi alanımızda" diye konuştu.

Şok'un satışından elde edilen kaynağın bir kısmının mevcut borç ödemesinde kullanıldığını hatırlatan Tort, konsolidasyon fırsatlarına yönelik olarak bu gelirin bir kısmını nakit olarak tuttuklarını söyledi.

Hissedar yapımız satış söylentilerini gündemde tutuyor

Wal-Mart başta olmak üzere çeşitli yatırımcı ve şirketlerin, Migros'ta hisse alımı için görüştüğü yönünde zaman zaman çıkan haberlerle ilgili bir soru üzerine ise Tort, "Türkiye'deki büyüme potansiyeline yerli ve yabancı yatırımcıların ilgi göstermesi normal. Birçok şirketin de Migros'a mutlaka ilgisi vardır. Ancak ana hissedarımızın bir fon olması sürekli satış söylentilerine neden oluyor. Hissedarımızın yapısı nedeniyle bir gün şirketten çıkacağı muhakkak. Hissedar yapımız çok müsait olduğu için bu tür haberler her zaman gündeme geliyor. Ancak bu konuda söyleyebileceğimiz bir şey yok" diye konuştu.

dunya.com

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner50

banner52