GDO iddiasıyla tutuklanan 7 kişi serbest bırakıldı

GDO pirinç ithal edildiği iddiasıyla başlatılan soruşturma sonrası çıkarıldıkları mahkemece tutuklanan 4 kişi daha serbest bırakıldı.

GDO iddiasıyla tutuklanan 7 kişi serbest bırakıldı

Tutuklu yargılanan Göze Tarım'ın Başkanı Bayram Fettahoğlu, kardeşi Fuat Fettahoğlu ve yeğenleri Sezgin Fettahoğlu dün serbest bırakılmıştı. Tiryaki Bakliyat'ın Başkanı Ahmet Tiryaki ile Memişoğlu Tat Bakliyat'ın sahibi Şerafettin Memiş, kardeşi Nasip Memiş ile şirket çalışanı Ali Sevin de Ankara Ulusal Gıda ve Referans Labaratuvarı'ndan gelen tahlil sonuçlarını mahkemeye sunmaları üzerine bugün serbest bırakıldı.

ABD'den ithal edilen ve Mersin Limanı'na getirilen 23 bin tonluk pirinçte GDO saptandığı iddiasıyla başlatılan soruşturma kapsamında Memişoğlu Tat Bakliyat'ın sahibi Şerafettin Memiş, kardeşi Nasip Memiş, ile şirket çalışanı Ali Sevin, Tiryaki Bakliyat'ın Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Tiryaki ile Göze Tarım Başkanı Bayram Fettahoğlu, kardeşi Fuat Fettahoğlu ve yeğenleri Sezgin Fettahoğlu 9 Nisan'da çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.

Olayla ilgili Göze Tarım AŞ'nin yöneticileri Bayram Fettahoğlu, kardeşi Fuat Fettahoğlu ve yeğenleri Sezgin Fettahoğlu, Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğünden alınan 'çeltiklerde GDO bulunmadığına' dair rapora istinaden yaptıkları tutuklamaya itiraz başvurusu üzerine dün serbest kalmıştı. Tiryaki Bakliyat'ın Başkanı Ahmet Tiryaki ile Memişoğlu Tat Bakliyat'ın sahibi Şerafettin Memiş, kardeşi Nasip Memiş ile şirket çalışanı Ali Sevin ise Ankara Ulusal Gıda ve Referans Labaratuvarı'ndan ürünlerinde GDO olmadığı yönündeki raporları yargılandıkları 4. Asliye Ceza Mahkemesi'ne sundu. Bunun üzerine 4. Asliye Ceza Mahkemesi 4 kişinin de tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılmasına karar verdi.

Mersin Limanı'nda ithal edilen 23 bin tonluk pirinçte GDO bulunduğu gerekçesiyle soruşturma başlatılmıştı. Bunun üzerine Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker ile Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı dünyada GDO'lu pirincin üretiminin söz konusu olmadığı yönünde açıklamalarda bulunmuştu. Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, Dünyada ticarete konu GDO'lu pirinç üretiminin söz konusu olmadığına dikkat çekerken "Üreticilerin kafasını karıştırmaya, üreticilerimize zarar vermeye hiç kimsenin hakkı yok." demişti. Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı da vatandaşın pirinç konusunda kaygıya kapılmasını gerektirecek bir durum olmadığına dikkat çekmişti.

haberler.com

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner50

banner52