Elde kalan patates mültecilere dağıtılacak

Niğde'de patates üreticisinin elinde kalan ürünün eritilmesi için AK Parti Niğde Milletvekili Alpaslan Kavaklıoğlu tarafından geliştirilen sosyal sorumluluk projesi uygulanmaya başlandı.

Elde kalan patates mültecilere dağıtılacak

1 milyon lira bütçeli çalışma da 5 bin tona yakın patates Niğde ve bölgesinden toplanarak başta Suriyeli mülteciler olmak üzere 25 ildeki ihtiyaç sahibi ailelere 25'er kilogramlık çuvallar halinde dağıtılacak. Projeye bölgenin elektrik dağıtım işini yapan MEDAŞ finansman desteği verirken, nakliye görevini de Belediyeler Birliği sağlıyor. Proje sayesinde Niğde'de 10 kuruşun altına düşen patates fiyatı 25 kuruşa yükseldi.

Niğde Tarım Kredi Kooperatifi'nin verdiği bilgiye göre Orhanlı beldesinden bin 100 ton gelen 44 TIR patates sevkıyatı gerçekleştirilirken bugün de Edikli'den 3 TIR, Konaklı'dan da 8 TIR patates yola çıkarılacak. Önümüzdeki günlerde Karaatlı, Alay, Ağcaşar ve Hasaköy'den TIR'lara patates yüklenmeye devam edecek.

Arz-talep dengesinden dolayı bu yıl patates fiyatının düştüğünü, uygulamanın bir nebze olsun üreticiye katkı sağlayacağını düşündüklerini ifade eden AK Parti Niğde Milletvekili Alpaslan Kavaklıoğlu, "Her yıl üreticimizin aynı şekilde fiyat ve pazar sıkıntısı yaşamasını istemiyoruz. Niğde'de ürün çeşitliliğinin artırılması ve üreticilerin desteklenmesinin sağlanarak çiftçilerimizin sorunlarına kalıcı bir çözüm bulmayı hedefliyoruz" diye konuştu.

Ziraat Odası Başkanı Veli Kenar da, geç de olsa alımların gerçekleşmesiyle çiftçilerin bir nebze olsun nefes aldığını, bununla birlikte patates fiyatlarında artışın yaşanmasının çiftçiler açısından sevindirici olduğunu söyledi.
zaman.com.tr

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner50

banner52