Ekmek üreticisine hijyeni öğrettiler

Ekmek üretiminde, dağıtımında ve satışında çalışan personele yönelik düzenlenen hijyen eğitimlerinin dokuzuncusu Bursa'da yapıldı.

Ekmek üreticisine hijyeni öğrettiler
Türk Gıda Kodeksi-Ekmek ve Ekmek Çeşitleri Tebliği kapsamında ekmeğin üretiminde, dağıtımında ve satışında çalışan personele yönelik düzenlenen hijyen eğitimlerinin dokuzuncusu Bursa Ticaret ve Sanayi Odası’nda yapıldı.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı ile Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği arasında imzalanan protokole istinaden verilen eğitime Bursa Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Üyesi Aytuğ Onur, Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Erdal Kuzucu ve ekmek üretim ve satışında çalışan personel katıldı. Hijyen eğitiminin açılışında konuşan BTSO Yönetim Kurulu Aytuğ Onur, insan sağlığının hassasiyet gösterilmesi gereken bir konu olduğunun altını çizdi. BTSO olarak her zaman kalite ve hijyene büyük önem verdiklerini de ileten Onur, “Bizler mesleklerimizi icra ederken öncelikle işimizi sevip benimsemeli, mesleğimize saygı duymalıyız. Gıda güvenliğini tehdit etmemeli ve tüketici sağlığını korumalıyız. Oda olarak insan sağlığını tehdit edecek unsurların asgariye indirilmesi için elimizden geleni yapacağımızı bir kez daha dile getirmek istiyorum” dedi.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Erdal Kuzucu ise, eğitim konusunun önemine işaret ederek, il müdürlüğündeki personelin her zaman yardımcı olacağını iletti. Ziraat Mühendisi Hilal Günalp’ın hijyen hakkındaki sunumunun ardından yapılan sınavlarda başarılı olan çalışanlar belge almaya hak kazandı.
iha.com.tr

Güncelleme Tarihi: 19 Aralık 2013, 16:50

Selami Türkoğlu

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner50

banner52