ABD'nin Utah Üniversitesi'nden bilimadamlarının yaptığı araştırma, çatal-bıçak takımının boyutunun psikolojik olarak beslenme alışkanlığını etkileyebileceğini gösterdi.
"Journal of consumer research" adlı tüketici davranışlarının konu alındığı dergide yayımlanan araştırmada, çatalların boyutu ne kadar büyükse, lokmaların da o derece büyük olduğu, dolayısıyla tokluk hissinin daha çabuk geliştiği vurgulandı.
ABD'deki bir İtalyan lokantasında yapılan araştırmada, bilimadamları lokantadaki her masaya biri küçük, biri büyük çatal koydu. Büyük çatal kullananların tabaklarında diğerlerinden iki kat fazla yemek bıraktığı görüldü. Fransız Le Point dergisinin internet sitesinde de yayımlanan makalede bilimadamları, geniş çaplı olmamasına rağmen araştırmanın, obeziteyle mücadelede diyetisyenlere fikir vermesini umuyor.
Radikal
Az yemek için büyük çatal kullanın
Amerikalı bilimadamları, daha az yemenin yeni reçetesini buldu: Büyük çatal kullanmak.

YORUM EKLE
1
Beşler ’glutensiz’ makarna üretti
2
Beylikdüzü Ekolojik Halk Pazarı’na ilgi artıyor
3
Ceviz üretiminde rekolte yüksek olacak
4
Sabah akşam içiyoruz ama imajı yok!
5
Çeltik hasadı yüzleri güldürdü
6
Sıradışı bir diyet söyleşisi!
7
Eti ihracatta hedef büyüttü
8
İthal gıdaya denetim sıkılaşıyor
9
Kafes balıkçılığı su kalitesini etkilemiyor
10
Kaz eti 10 gün sonra sofralarda
SON DAKİKA HABERLERİ
ANKETTüm Anketler
NAMAZ VAKİTLERİ

İMSAK
06:49

GÜNEŞ
08:21

ÖĞLE
13:10

İKİNDİ
15:29

AKŞAM
17:49

YATSI
19:16
SIRADAKİ HABER