Engellilere iş imkanı yaratılıyor!

“Engelim üretmeye engel değil” projesi ile tarımsal eğitim yoluyla, engellilere yeni iş imkanları sağlanıyor. Proje başarılı olursa, tüm Türkiye’ye model olacak.

Engellilere iş imkanı yaratılıyor!
Haber / Halim Utlu

Örtü altı sebze yetiştiriciliği, temel bahçecilik, iç mekân bitkileri yetiştiriciliği gibi tarımsal konularda, projeli ve  uygulamalı eğitim verilerek, zihinsel engelli bireylerin ekonomik ve sosyal hayata katılmaları sağlanacak. Proje başarılı olursa, tüm Türkiye’ye model olacak.

Engelim üretmeye engel değil projesi ile zihinsel engelli bireyler,tarımsal rehabilitasyon kapsamında, Ankara Kalkınma Ajansı tarafından desteklenen ve Saray Engelsiz Yaşam Merkezi'nde eğitim almaya hazırlanıyor. Ajansın, 2014 Yılı Sosyal Kalkınma Altyapısının Güçlendirilmesi Mali Destek Programı kapsamında desteklenen ve Saray Engelsiz Yaşam Merkezi tarafından yürütülen “Engelim üretmeye engel değil” projesinin çalışmaları başladı. 

Elde edilen ürünler satışa sunulacak
Proje ile merkezde yaşayan engelli bireyler, tarımsal faaliyetlerde bulunarak, ekonomik ve sosyal hayata katılacak. Projede, merkezde yer alan sera alanının genişletilerek iyileştirilmesi de öngörülüyor.Proje çerçevesinde merkezde kalan bireylere yönelik tarımsal mesleki eğitim kazandırılacak. Elde edilecek ürünler satışa sunulacak. Proje ile 40 engelli bireye, mesleki sertifikaları da verilecek. Eğitimler çerçevesinde bireyler, temel bahçecilik, iç mekân bitkileri yetiştiriciliği, örtü altı sebze yetiştiriciliği konularında uygulamalı dersler alacak. 

Çocuk, genç, yaşlı engellilerin yaşam kalitesi artacak
Ajans  uzmanları, tarımsal rehabilitasyon kapsamında engelli bireylerin, sosyal, ekonomik hayata katılımını sağlayacak projenin, tüm Türkiye’ye model olacağına inandıklarını ifade ediyorlar. Ankara Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Arif Şayık, “Geçtiğimiz mali destek programında olduğu gibi, bu mali destek programımızda da sosyal kalkınma başlığına yer verdik.
Çocuk, genç, yaşlı ve engelli vatandaşlarımızın yaşam kalitesini arttıracak, onlara artı değerler katacak sosyal kalkınma başlıklı projelere destek vermeye çalışıyoruz. Bu projenin de, zihinsel engelli bireylerin üretime ve dolayısıyla sosyal hayata katılmaları yönünde çok önemli olduğunu düşünüyor ve destek vermekten mutluluk duyuyoruz.” dedi.

Güncelleme Tarihi: 12 Eylül 2014, 11:20

Selami Türkoğlu

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner50

banner52