Sıradışı tariflerle baharda canlanın

Bağışıklık sistemini güçlendirmek, vücutta oluşan ödemlerden kurtulmak ve hava değişiminin etkilerini azaltmak için oluşturulan 3 ayrı içecek tarifi ile bahara hazırlanın...

Sıradışı tariflerle baharda canlanın


Gıdavitrini - Sağlıklı Beslenme ve Diyet Uzmanı Dilara Koçak, Uludağ Doğal Maden Suyu ile hazırladığı birbirinden lezzetli ve faydalı içecek tarifleri arasından vücudu bahara hazırlayacak 3 tarifi tüketiciler için seçti. Bağışıklık sisteminin güçlenmesine yardımcı olmak, vücutta oluşan ödemlerden kurtulmak ve hava değişiminin etkilerini azaltmak için oluşturulan bahar detoksu reçeteleri, Uludağ İçecek İnternet sitesinde, Facebook ve Twitter hesaplarında tüketicilerle buluşuyor.

Sağlıklı Beslenme ve Diyet Uzmanı Dilara Koçak’ın Uludağ Doğal Maden Suyu ile hazırladığı tarifler, yılın her mevsiminde ayrı ayrı değerlendirebilecek lezzetli ve faydalı içecek seçenekleri sunuyor. Dilara Koçak, yaklaşan bahar aylarına sağlıklı bir başlangıç yapmak, hava değişiminin olumsuz etkilerini azaltmak, bağışıklık sistemini güçlendirmeye yardımcı olmak ve vücutta oluşan ödemi önlemek için bu içecek tarifleri arasından özellikle 3’ünü tavsiye ediyor. Ananas Lezzeti, Sebze Şöleni ve Ballı Hurma tarifleri bahar detoksu reçetelerinin baş tacı oluyor.

Bahar detoksunu destekleyici tarifler...

Ananas ve yoğurdun şaşırtıcı buluşması ile elde edilen Ananas Lezzeti’nde başrol ananasa veriliyor. Antioksidan, potasyum, lif ve manganez içeriği ile birçok faydası olan ananas, vücutta oluşan ödemleri etkili bir biçimde azaltıyor, vücudun korunmasını sağlıyor ve bağışıklık sistemini destekliyor. 

Mevsim sebze ve meyvelerinin lezzetli karışımı ile hazırlanan Şebze Şöleni’nde ise ıspanak karşımıza çıkıyor. Maden suyu ile tüketildiğinde ödem sorunlarının hafiflemesini sağlayan ıspanak, kan dolaşımını hızlandırırken varis oluşumunun önlenmesine de yardım ediyor.

Bahar detoksu için önerilen 3. tarif ise bal ve hurma beraberliğinin en güzel örneği olan Ballı Hurma. Elma, muz, hurma, bal ve Uludağ Doğal Maden Suyu ile hazırlan tarifte vücudun ihtiyacı olan birçok vitamin yer alıyor.

Ananas Lezzeti

100 gr yoğurt, 3 dilim taze ananas, 1 çay kaşığı tarçın, 10 çiğ badem, 2 şişe Uludağ Doğal Maden Suyu.

Maden suyu dışındaki tüm malzemeyi robottan geçirin. Karışımı eşit şekilde iki bardağa bölün. Her bardağın üzerine bir şişe maden suyu ve bol buz ekleyerek afiyetle tüketin.


Ballı Hurma 

1 kırmızı elma, yarım muz, 2 hurma, 1 çay kaşığı bal, 2 şişe Uludağ Doğal Maden Suyu.

Hurmaların çekirdeğini çıkarıp ılık suda 2 saat bekletin, daha sonra kabuğu soyulmuş ve doğranmış elma ve muzla birlikte robottan geçirin. Eşit şekilde iki bardağa bölün. Balı bu karışımda erittikten sonra her bardağın üzerine bir şişe maden suyu ekleyebilirsiniz. Dilerseniz bol buz da çok yakışır.


Sebze Şöleni

1 elma, 1 su bardağı doğranmış ıspanak, 1 adet kereviz sapı, yarım limon, 1 çay kaşığı toz zencefil, 2 şişe Uludağ Doğal Maden Suyu.

Yarım limonun suyunu sıktıktan sonra maden suyu dışındaki tüm malzemeyi robottan geçirin ve elde ettiğiniz suda toz zencefili eriterek eşit şekilde iki bardağa bölün. Porsiyonların üzerine bir şişe maden suyu ekleyin. Buzla veya normal oda sıcaklığında servis edilebilir.




Güncelleme Tarihi: 03 Mart 2016, 15:29

Selami Türkoğlu

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner50

banner52