Lübnan mutfağı sizi çağırıyor

Tarihi, mutfağı, sedir ağaçları ve sahilleriyle sıradışı güzelliklere sahip olan Ortadoğu'nun masal ülkesi Lübnan, sıradışı lezzetleriyle de tam bir cazibe merkezi.

Lübnan mutfağı sizi çağırıyor


Gıdavitrini - Ortadoğu ve çevresinin asırlar boyu ağırladığı pek çok kültürün birleşiminden doğan Lübnan mutfağı dünyanın en renkli, otantik ve çekici yemek kültürlerinden biri olarak kabul ediliyor. Bulgur, nohut, tahin, yoğurt, taze otlar ve baharatların karakterini belirlediği birbirinden lezzetli yemekleriyle Doğu Akdeniz Mutfağı’nın merkezi konumunda olan Lübnan mutfağı, lezzet avcılarını cezbetmeye devam ediyor.

Lübnan’da daha çok Akdeniz mutfağının izlerini görmek mümkün; sebzeler ve meyveler, taze balıklar ve deniz ürünleri, tahıllar ile zeytinyağının bolca kullanıldığı, özel baharatlarla çeşnilendirilmiş tatlar bu mutfağın en belirgin özelliği. Doğu ve Batı arasındaki ticaret yolu üzerinde bulunması Lübnan’ın mutfağına zenginlik katıyor. Her ne sebeple olursa olsun yolunuz Lübnan’a düşerse, bu emsalsiz lezzetleri mutlaka tatmalısınız…

Lübnan'da Osmanlı izleri var
Osmanlı Devleti’nin ilk olarak Müslümanların halifesi ünvanına da sahip olan Yavuz Sultan Selim, 1516 ve 1517’deki Mısır Seferi sırasında Memlük Devleti’ne son vermiş ve Lübnan’ı da Osmanlı sancağı yapmıştı.

Osmanlı adalet ve idaresinde 402 yıl yaşayan Lübnan, özel bir statüye sahipti. Otonom idare sistemiyle yönetilirdi ve ayrı bir vergi sistemine tabiydi. Dolayısıyla Lübnan, refah seviyesi yüksek, türlü kolaylıklara sahip ve harplerden uzak bir halde sakin bir sancaktı.

Güncelleme Tarihi: 05 Şubat 2016, 17:50

Selami Türkoğlu

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner50

banner52