Gıdavitrini - Ortadoğu ve çevre
sinin asırlar boyu ağırladığı pek çok
kültürün birleşiminden doğan Lübnan mutfağı dünyanın en renkli, otantik ve çekici yemek kültürlerinden biri olarak kabul ediliyor.
Bulgur, nohut,
tahin,
yoğurt, taze otlar ve
baharatların karakterini belirlediği birbirinden
lezzetli yemekleriyle Doğu
Akdeniz Mutfağı’nın merkezi konum
unda olan Lübnan mutfağı, lezzet avcılarını cezbetmeye devam ediyor.
Lübnan’da daha çok Akdeniz mutfağının izlerini görmek mümkün; sebzeler ve meyveler, taze
balıklar ve deniz ürünleri, tahıllar ile
zeytinyağının bolca kullanıldığı, özel baharatlarla çeşnilendirilmiş
tatlar bu mutfağın en belirgin özelliği. Doğu ve Batı arasındaki ticaret yolu üzerinde bulunması Lübnan’ın mutfağına zenginlik katıyor. Her ne sebeple olursa ol
sun yolunuz Lübnan’a düşerse, bu emsalsiz lezzetleri mutlaka tatmalısınız…
Lübnan'da Osmanlı izleri var
Osmanlı Devl
eti’nin ilk olarak Müslümanların halifesi ünvanına da sahip olan Yavuz Sultan Selim, 1516 ve 1517’deki Mısır Seferi sırasında Memlük Devleti’ne son vermiş ve Lübnan’ı da Osmanlı sancağı yapmıştı.
Osmanlı adalet ve idaresinde 402 yıl yaşayan Lübnan, özel bir statüye sahipti. Otonom idare sistemiyle yönetilirdi ve ayrı bir
vergi sistemine tabiydi. Dolayısıyla Lübnan, refah seviyesi yüksek, türlü kolaylıklara sahip ve harplerden uzak bir halde sakin bir sancaktı.
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir, teşekkür ederiz.
Bu habere yorum yapan ilk siz olun!