Lezzet yolculuğuna az kaldı

Kadim uygarlıklara ev sahipliği yapan Hatay’ın, Uluslararası “Akdeniz Ülkeleri Mutfak Günleri”ne ev sahipliği yapmasına az kaldı.

Lezzet yolculuğuna az kaldı
Hatay uluslararası “Akdeniz Ülkeleri Mutfak Günleri” etkinliğinin üçüncü gününde Mimar Sinan’ın muhteşem eserlerinden biri olan Sokollu Mehmed Paşa Külliyesi’nde 16. asır Osmanlı Dönemi mutfak uygulamaları yer alıyor.

16. yüzyılın dönem yemekleri o dönemin Osmanlı kıyafetleri giymiş servis elemanları ile servis edilecek ve adeta bir zamanda yolculuğa çıkılacak. Kadim uygarlıklara ev sahipliği yapan Hatay’ın, Uluslararası “Akdeniz Ülkeleri Mutfak Günleri”ne ev sahipliği yapmasına az kaldı. 

Hoşgörü, kardeşlik ve dostluk şehrinde ‘mutfak kardeşliği’ ile muhteşem lezzetlerden muhteşem dostluklara yol alınacak. Hatay Valiliğinin koordine ettiği “Hatay İl Yenilik Platformu” projesi kapsamında 3-6 Eylül 2014 tarihleri arasında Hatay’da düzenlenecek uluslararası “Akdeniz Ülkeleri Mutfak Günleri” etkinliğine Fransa’dan İtalya’ya, Lübnan’dan Fas’a, Bosna-Hersek’ten Yunanistan’a kadar 17 Akdeniz ülkesinden dünyaca ünlü şefler ve gurmeler geliyor.

“Akdeniz Ülkeleri Mutfak Günleri” etkinliğinin üçüncü gününde Hatay'ın Payas ilçesindeki bölgenin tarihi ve kültürel mimarisinde çok önemli bir yere sahip olan Payas Kalesi’nin yanında yer alan Mimar Sinan’ın muhteşem eserlerinden biri olan Sokollu Mehmed Paşa Külliyesi’nde yer sofrasında 16. yüzyıl Osmanlı yemeklerinin tadına bakılacak. Yer sofrasında yenilecek kazanlarda pişirilecek yemekleri 16. yüzyıla özgü kıyafetler içinde görevliler sunarken, adeta bir zamanda yolculuğa çıkılacak. Külliyenin muhteşem mimari ve tarihi atmosferinde gerçekleşecek etkinlikler sırasında han bölümü, tabhane odaları, arastadaki dükkânlar, imaret de ziyaret edilecek.

Güncelleme Tarihi: 02 Eylül 2014, 13:38

Selami Türkoğlu

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner50

banner52