Sektöre bir kitap daha!

Ege Üniversitesi Gıda Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Yaşar Hışıl'ın öncülüğünde yazılan “Gıda Katkı ve Kalıntı Analiz Metotları” kitabı yayınlandı.

Sektöre bir kitap daha!
Ege Üniversitesi Gıda Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Yaşar Hışıl ve Aybak Natura Özel Gıda Analiz Laboratuvarı Müdürü Dr. Gözde Türköz Bakırcı tarafından yazılan “Gıda Katkı ve Kalıntı Analiz Metotları” kitabı yayınlandı. Gıda Mühendisleri ve Gıda Laboratuvarlarında çalışan araştırmacıların elinin altında bulunması gereken bu kitap ülkemizde önemli bir boşluğu dolduracak.
Kitabın içeriğinde, Aflatoksin B1, B2, G1, G2 Tayini, Okratoksin A Tayini, Aflatoksin M1 Tayini, Zearalenone Tayini, Deoksinivalenol Tayini, Fumonisin B1, B2 Tayini, Mısırda Fumonisin B1, B2 Tayini, Unda Benzoil Peroksit Tayini, Kırmızı Biber ve Ürünlerinde Sudan Tayini, Hayvansal ve Bitkisel Yağlarda PAH Tayini, Et ve Et Mamülleri Hidroksiprolin Tayini, Gıdalarda Sorbat ve Benzoat Tayini, Gıdalarda Enzimatik yöntem ile Nitrat Tayini, Çay, Kahve ve Alkolsüz İçeceklerde Kafein Tayini, Bebek mamalarında Spektrofotometrik Yöntemle Nitrat Tayini, Meyve ve Sebze Ürünlerinde 5-HMF Tayini, Su Ürünlerinde Benzo(a)pyren Tayini, Et ve Et Ürünlerinde Nitrit Tayini, Et ve Et Mamülleri Kolojen Tayini, Meyve ve Sebze Toplam Kükürdioksit Tayini, Balda HMF Tayini ve Yağsız Gıdalarda P4pestisit Kalıntılarının Tayini gibi konular yer alıyor.
Sidas Yayıncılık Ltd. Şti. tarafından yayınlanan kitap, 128 sayfadan oluşuyor. Normal satış fiyatı 20 lira olan esere öğrenci ve öğretim üyeleri 15 TL ödeyerek sahip olabiliyor.

Anahtar Kelimeler: Gıda Vitrini, Gıda, Vitrin, Tarım, GDO, Gıda Güvenliği, Alo 174, Sağlıklı Gıda, Beslenme, Yemek, Baklava, Restoran, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, Mehmet Mehdi Eker, Kitap, Yayın, Gıda Katkı Maddeleri, Prof. Dr. Yaşar Hışıl,

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner50

banner52