Giresun'da Tarım ve İnsan sergisi açıldı

Sekizincisi düzenlenen “Tarım ve İnsan” konulu fotoğraf yarışması sonunda dereceye giren fotoğraflar, Giresun Can Akengin Sanat Galerisi'nde sergilenmeye başlandı.

Giresun'da Tarım ve İnsan sergisi açıldı

Haber / Abdullah Türkmen
Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından her yıl düzenlenen “Tarım ve İnsan” konulu fotoğraf yarışması sonunda dereceye giren fotoğraflar Giresun Can Akengin Sanat Galerisi'nde sergilenmeye başlandı.

Açılışını Vali Yardımcısı Recep Uzal’ın yaptığı fotoğraf sergisine, kurum/kuruluşların amirleri ve çok sayıda davetli katıldı. Sergi konusunda Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Dr. Muhammet Angın şu bilgileri verdi:
“Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığımızca geleneksel hale getirilen ‘Tarım ve İnsan’ konulu ulusal fotoğraf yarışması 2010 yılından beri her yıl 81 ilde sergilenmektedir. 2016 yılında düzenlenen 8. Tarım ve İnsan Fotoğraf Yarışmasının amacı, tarımın ve toprağın önemi konusunda duyarlılığın geliştirilmesi, tarımsal gelişmeler ile tarım, doğa, çevre ve insan ilişkilerini, estetik ve öznel bakış açılarıyla belgesel olarak arşivlerde yerini almasını sağlamaktır. 8. Tarım ve İnsan Fotoğraf Yarışmasının tematik kategorisinin bu yıl konusu ‘Gelecek Nesiller için Yeşil Bir Dünya’ felsefesi ve ‘Çiçek ve Çocuk’ teması oldu. Tüm halkımızı fotoğraf sergisine davet ediyoruz.”   


Her yaştan her meslekten katılımcının yer aldığı yarışmada bu yıl 18 eser ödül alırken, Giresun ilinden katılan Ahmet Kılıç, Erhan Aydın, ve Sibel Aldemir'e ait fotoğrafların da yer aldığı 119 eser sergilenmeye değer görüldü. Giresun ve çevre illerdeki sanat severler ziyaret edebilirlir.



Güncelleme Tarihi: 15 Mart 2017, 17:18

Selami Türkoğlu

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner50

banner52