GIDAVİTRİNİ - Tip 1 diyabetli ve diyabet danışmanı olan Aslı Sargın’ın diyabette beslenmenin önemine dikkat çekmek ve bu alanda bir kaynak yaratmak amacıyla, Türkiye Diyabet Vakfı ve Lilly İlaç desteği ile kaleme aldığı “Diyabetik Ziyafet” isimli kitabı okurlarla buluştu.
Hem bir diyabetli hem de diyabet danışmanı olan Aslı Sargın, 13 yıl önce kendisine konulan diyabet tanısının ardından diyabetik beslenme konusunda edindiği deneyimlerini tatlı, tuzlu ve içeceklerden oluşan 40 tarifin yer aldığı "Diyabetik Ziyafet" isimli kitapta topladı.
Aslı Sargın, Türkiye Diyabet Vakfı ve ilk insulinin keşfi başta olmak üzere diyabet alanında çığır açan pekçok yeniliğe imza atan Lilly İlaç’ın desteği ile uzun yıllardır üzerinde çalıştığı kitap projesini hayata geçirmekten büyük bir mutluluk duyduğunu belirtti. Sargın, “Diyabetle tanıştıktan sonra yeni beslenme şeklime uygun tatlar bulma konusunda sıkıntı yaşadım. Bu durum beni diyabetik beslenme konusunda yeni arayışlara yöneltti. ‘Bu tatlının da diyabetiği olur mu?’sorusuyla başlayan serüvenim, bu alanda pekçok araştırma yaparak 'Diyabetik Ziyafet' kitabındaki tarifleri oluşturmamı sağladı” dedi.
Sargın, diyabetik beslenmede kan şekeri kontrolü ile yiyeceklerin miktarını ve öğün zamanlamasını doğru şekilde belirlemenin öneminin altını çizerek, “Diyabetik Ziyafet” kitabında yer alan tüm tariflerin kan şekeri ölçümleriyle test edildiğini ve besin değerlerinin Türkiye Diyabet Vakfı diyetisyenleri tarafından ölçümlendirildiğini belirtti.
"Diyabetik Ziyafet" kitabını destekleyen Türkiye Diyabet Vakfı Başkanı Prof. Dr. Temel Yılmaz, 21. yüzyılın getirdiği yeni hayat şekli nedeniyle hızla artan diyabetin, Türkiye’de 10 milyon kişiyi etkilediğini belirtti. Prof. Dr. Yılmaz, Türkiye Diyabet Vakfı olarak kitapta yer alan tüm tariflerin besin değerlerini ölçümlediklerini ve tariflerin hekim ve diyet uzmanlarının önerdiği miktarlarda alınmak koşuluyla diyabetliler tarafından tüketilebileceğinin altını çizdi.
Güncelleme Tarihi: 31 Ocak 2014, 16:27
‘Diyabetik Ziyafet' okuyucusuyla buluştu
Diyabet danışmanı Aslı Sargın’ın diyabette beslenmenin önemine dikkat çekmek amacıyla, kaleme aldığı “Diyabetik Ziyafet” isimli kitabı okurlarla buluştu.
1
Dardenia’dan Ton Burger lezzeti
2
Çocuk beslenmesinin püf noktaları
3
Ekici Süzme Peynir çıktı!
4
Kışın soğuğuna meydan okuyor
5
Türk tüketicisinin çevre bilinci artıyor
6
Eti etçi sütü sütçü ırktan almalıyız
7
Ballı Fuar 14 Şubat'ta açılıyor
8
Erkekleri kabustan kurtaran besinler
9
Erkek ustalara meydan okuyor
10
Bağcılar'da ekmekler çöpe gitmiyor
SON DAKİKA HABERLERİ
ANKETTüm Anketler
NAMAZ VAKİTLERİ
İMSAK
06:37
GÜNEŞ
08:08
ÖĞLE
13:01
İKİNDİ
15:22
AKŞAM
17:43
YATSI
19:09