Bağcılar'da ekmekler çöpe gitmiyor

Bağcılar'da 2013'ün Mayıs ayında hayata geçirilen örnek uygulamayla, bayat ekmekler yem fabrikalarında hayvan yemine dönüştürülüyor.

Bağcılar'da ekmekler çöpe gitmiyor

Bağcılar'da geçen Mayıs ayında hayata geçirilen yeni uygulamayla bayat ekmekler yem fabrikalarında hayvan yemine dönüştürülüyor.

Bağcılar Belediyesi'nden yapılan açıklamaya göre, toplanan katı ve sıvı atıkların dönüştürülerek ekonomiye kazandırıldığı ilçede bayat ekmekler de artık çöpe gitmiyor.

İlçenin değişik noktalarına yerleştirilen 400 kutuda toplanan ekmekler hayvan yemine dönüştürülüyor. Projenin hayata geçirildiği günden bu yana 260 ton bayat ekmek toplandı.

Özel yapım kutularda biriken ekmekler, Bağcılar Belediyesi görevlilerince alınarak, yem fabrikalarına gönderiliyor.

AMAÇ İSRAFIN ÖNÜNE GEÇMEK
Açıklamada görüşlerine yer verilen Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı, dünyanın dört bir tarafında her gün milyonlarca ekmeğin çöpe gittiğini, diğer tarafta da milyonlarca insanın hayatının açlık tehdidi altında bulunduğunu belirtti.

Çağırıcı, "Önemli olan ekmeği israf etmemektir. Maksadımız ekmek israfının önüne geçmek. İlçemizde artık bayat ekmek çöpe gitmiyor. Bağcılar'da her gün 1,5 ton bayat ekmek değerlendirmek üzere toplanıyor. Bu kapsamda ekmek israfına karşı bilinçli davranarak bize yardımcı olan hemşehrilerime teşekkür ediyorum" ifadelerini kullandı.

Güncelleme Tarihi: 01 Şubat 2014, 15:30

Selami Türkoğlu

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner50

banner52