Eti etçi sütü sütçü ırktan almalıyız

Gıda Bakanı Mehdi Eker, besiciliğin daha karlı bir iş haline gelmesi için eti etçi sütü sütçü ırktan temin edilmesi gerektiğini vurguladı.

Eti etçi sütü sütçü ırktan almalıyız
GIDAVİTRİNİ - ​Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, Türkiye Kırmızı Et Üreticileri Merkez Birliği Başkanı Bülent Tunç ve beraberindeki heyeti kabul etti. Bakan Eker kabulde besiciliğin daha karlı bir iş haline gelmesi için eti etçi sütü sütçü ırktan temin edilmesi gerektiğini vurguladı.

Türkiye’de refahın artmasıyla  birlikte insanların ete olan taleplerinin arttığını belirten Bakan Eker, et üretimin, sürdürülebilir kılmak için hayvancılık alanında yeni reformların yapılması gerektiğini söyledi. Doğru politikaların hayata geçirilmesiyle birlikte besiciliğin daha karlı hale geleceğini söyleyen Bakan Eker; “Etin maliyetini azaltmadan verimli hayvancılık olmaz. Besicinin yaptığı işi daha karlı hale getirmek için eti etçi ırktan sütü sütçü ırktan temin etmek gerekir” dedi.

Bakanlığın uyguladığı politikalardan üreticilerinde tüketicilerinde çok memnun olduğunu söyleyen Bülent Tunç, “İthalat lobisinin her türlü oyununa karşı bakanlık olarak çok iyi bir direnç gösterdiniz, bizi ezdirmediniz, size sonsuz teşekkür ederiz” sözleriyle memnuniyetini dile getirdi.

Güncelleme Tarihi: 01 Şubat 2014, 12:34

Selami Türkoğlu

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner50

banner52