Örnek çocuk menüsü böyle olmalı

Beslenme ihtiyacının en az bir öğününü okulda geçiren çocukların yeterli ve dengeli beslenmesi ve bu alışkanlığı kazanması obezite önleyici faktörlerin başında geliyor.

Örnek çocuk menüsü böyle olmalı
Gıdavitrini - Dünya Sağlık Örgütü’nün açıkladığı rakamlara göre 2013 yılında 5 yaşın altındaki obez çocuk sayısı 42 milyona yükseldi. Sodexo Entegre Hizmet Yönetimi, “Evde Ne Yemeliyiz?” projesiyle çocukların doğru beslenme alışkanlıkları kazanarak dengeli beslenmelerine destek oluyor. 
 
Beslenme ihtiyacının en az bir öğününü okulda geçiren çocukların yeterli ve dengeli beslenmesi ve bu alışkanlığı kazanması obezite önleyici faktörlerin başında geliyor. Her gün yüzlerce kuruma ve yüzbinlerce kişiye yemek hizmeti sağlayan Sodexo Entegre Hizmet Yönetimi “Evde Ne Yemeliyiz?” projesiyle hizmet verdiği okullarda, velilere çocukların ideal beslenme düzenleri konusunda bilgi akışı sağlıyor.

Okuldaki menüyle evdeki menü birbirini tamamlamalı
Çocukların okulda tükettiği gıdalarla evde tüketeceklerinin birbirine paralel olmasını öneren Sodexo Entegre Hizmet Yönetimi Diyetisyeni Sibel Mumcu, “Çocuğun okulda ne yediği mutlaka takip edilmeli ve günü ihtiyacı olan diğer besinleri alarak bitirmesi için evde yedikleriyle tamamlayıcı bir menü oluşturulması gerekir” dedi.

Örnek çocuk menüsü nasıl olmalıdır? 
Sibel Mumcu, 8 yaşındaki bir çocuğun yemesi gereken örnek menüyü şu şekilde sıraladı:
“Okulda kahvaltıda peynir, omlet, tereyağı-bal ve bir bardak süt, öğle yemeğinde bir porsiyon köfte/et yemeği, bir porsiyon bulgur pilavı, bir dilim ekmek, bir kase çorba, bir porsiyon salata tüketmelidir. Ara öğünde bir porsiyon meyve tüketen 8 yaşındaki bir çocuk, evde bir porsiyon etli sebze yemeği, bir kase yoğurt, bir porsiyon pilav veya makarna, bir-iki ince dilim ekmek ve bir-iki porsiyon meyve tükettiğinde, ortalama günlük ihtiyacı karşılanmış olacaktır.”
Önümüzdeki dönemde çocuk, velinin onayı dahilinde okuldan alışveriş yapabilecek
Projeyle ilgili bilgi veren Sodexo Entegre Hizmet Yönetimi Genel Müdürü Ahmet Zeytinoğlu ise “Diyetisyenlerimiz kontrolünde çocukların ihtiyaç duyduğu besin gruplarını anlatırken, okuldaki beslenmeleriyle hakkında aileleri bilgilendiriyoruz. Sağlıklı bir şekilde beslenmelerini tamamlamak için evde tüketmeleri gereken besin gruplarını belirliyor ve aylık olarak aileler ile paylaşıyoruz. Önümüzdeki dönemde de velinin onayı ve bilgisi dahilinde okul kantin ve otomatlarından alışveriş yapılabilecek bir sisteme yönelmek istiyoruz” dedi.

Güncelleme Tarihi: 09 Kasım 2015, 12:49

Selami Türkoğlu

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner50

banner52