'Vücudumuz dolandırılıyor' iddiası

Prof. Dr. Canan Karatay 'Dolandırıcılık Çalıştayı'nda uyarılarda bulundu. İki tür dolandırma aracı olduğunu söyleyen Karatay, "Vücudumuz dolandırılıyor" iddiasında bulundu.

'Vücudumuz dolandırılıyor' iddiası


Prof. Dr. Karatay, yaşlıların ve emeklilerin hedef alındığını belirterek "Hayat boyunca üçkağıt bilmeyenler dolandırılıyorlar" dedi. Karatay, Emniyet Genel Müdürlüğünce düzenlenen "İletişim Yolu ile Dolandırıcılık Çalıştayı"nda yaşadığı dolandırıcılık olayını anlattı. Karşı tarafın dolandırıcı olduğunu anlamanın mümkün olmadığını, kendisinin 8 saat boyunca hiçbir şey yemeden içmeden dolandırıcılar tarafından oyalandığını anlattı.
 
Suçların caydırıcı olmasının önemine işaret eden Karatay, polis, savcı ve hiçbir resmi kurumun vatandaşlardan para isteyemeyeceğini dile getirdi. Karatay, "Savcı, bankacı para isteyemez, yazılı tebligat şarttır. Polisten, komiserden gelen hiçbir telefona cevap vermeyeceğiz. Sakın korkma, hipnotize olma. Hakikaten hipnotize olduğumu ifade etmiştim. Para konusu olan hiçbir telefona ve telefondan gelen telsiz seslerine inanma. Para konusu olan hiçbir konuya kulak asma" önerilerini sıraladı.
 
İletişim yoluyla dolandırıcılık yapanların hedef kitlesinin "emekli ve yaşlılar" olduğunu belirten Karatay, "Hedef kitle bizleriz, işçi, memur emeklileri ve aileleri, hayatı boyunca devleti için çalışanlar, hayatı boyunca devletine güvenenler. Bu his kullanılıyor çünkü devletin sizi kandıracağına inanamazsınız. 'Ben gelmişim 70 yaşına, artık devlet beni kandırmaz' diyorum. Hayat boyunca üçkağıt bilmeyenler, üçkağıtla işi olmayanlar, kimseyi dolandırmayanlar dolandırılıyorlar" diye konuştu.
 
"Vücudumuz da dolandırılıyor"
Canan Karatay, iki tür dolandırma aracı olduğunu ifade ederek, şunları söyledi:
"Bırak o telefonu, bırak o baklavayı. İki türlü organize suç işleniyor, tamamen organize suçtur benim görüşüm. Vücudumuz da dolandırılıyor. Vücudumuz nasıl dolandırılıyor? Olay öyle önemli ki organize çetelerin uzmanlıkları bu. Bir bardak kolada 22 paket toz şeker var. Yemeniz mümkün değil ama bunu allıyorlar, pulluyorlar, içine her şeyi katıyorlar, çocuklara içiriyorlar, dolandırıyorlar. 3 yaşındaki çocuk bile dolandırılıyor. Bunlar hakiki, sağlıklı besin gibi halka sunuluyor, halk dolandırılıyor. Karatay, bir kez dolandırıldı ama halkımız günbegün dolandırılıyor." trthaber.com


Güncelleme Tarihi: 14 Ocak 2016, 16:51

Selami Türkoğlu

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner50

banner52