Sağlıklı diye dünyayı kandırmışlar

Amerikan Gıda ve İlaç Dairesi, 50 senedir ‘sağlıklı’ olduğu iddiası ile pazarlanan bazı kimyasal maddeleri kanser, engelli doğumlar ve kısırlık sebebiyle yasakladı.

Sağlıklı diye dünyayı kandırmışlar


Amerikan Gıda ve İlaç Dairesi FDA, 50 senedir ‘sağlıklı’ olduğu iddiası ile pazarlanan bazı kimyasal maddeleri yasakladı. FDA’nın yasaklamaya mecbur bırakan nedenler: Kanser, engelli doğumlar ve kısırlık ilk sıralarda...

Yeni Söz gazetesinde yer alan habere göre, Amerikan Gıda ve İlaç Dairesi FDA, pizza kutuları, mikrodalga fırın patlamış mısır torbaları, sandviç ambalajları ve diğer gıda paketlerinde bulunan per floro alkil etil (PFC) üç kimyasalları yasaklamak zorunda kaldı. Zira, bu ürünler 50 yıldır piyasada 'sağlıklı' diye satılıyordu.

GIDA AMBALAJLARINA DİKKAT
Tabiî Kaynaklar Savunma Konseyi, Gıda Güvenliği Merkezi, Meme Kanseri Fonu, Çevre Sağlığı ve Temiz Su Hareketi, Kamu Bilim Merkezi, Çocuk Çevre Sağlığı Ağı, Çevre Çalışma Merkezi'nin yaptığı bilimsel çalışmaları, FDA'yı pizza kutuları, mikrodalga fırın patlamış mısır torbaları, sandviç ambalajları ve diğer gıda paketlerinde bulunan per floro alkil etil (PFC) üç kimyasalları yasaklamak zorunda bıraktı.

KANSER VE KISIRLIĞA NEDEN OLDU
8 veya daha fazla karbon zincirleri olduğu için C8 bileşikleri olarak da tanınan perflorlu kimyasalların insanlarda kanser ve engelli doğumlara yol açtığı, çevre ve hayvan sağlığı için de zararlı olduğunu gösteren araştırmaların sayısı artında fetvalarına tapınılan ve modern tıbbın kâbesi konumundaki FDA, bu kez şaşırttı ve 50 yıldır sağlıklı diye izin verdiği bazı maddeleri yasaklamak zorunda kaldı

YASAKLAMAK İÇİN TÜRKİYE NEYİ BEKLİYOR?
Bizim sözce bilim çevreleri gibi araştırma yapmak yerine endüstrinin her istediğine boyun eğen FDA, başta hamburger ve pizzacılara boğun eğiyordu. Milyonların kanser ve kısır olması, bir o kadar çocuğun da hayata engelli başlamasına yol açan bu kimyasallar Türkiye'de henüz serbest ve çarşı pazarda yer yerde kullanılıyor. Aynı şekilde teflon olarak tanınan bu madde Siyonist DUPONT'a güç yetirilemediği için yasaklanamamıştı.

Güncelleme Tarihi: 11 Ocak 2016, 13:33

Selami Türkoğlu

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner50

banner52