Buğday ithalatına gerek kalmadı

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik, bu yıl buğday rekoltesinin yüksek olduğunu, buğday ithalatı gerçekleştirmeyeceklerini söyledi.

Buğday ithalatına gerek kalmadı


Gıdavitrini - Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik, bu yıl ülkemizde buğday rekoltesinin yüksek olduğunu ve buğday ithalatı gerçekleştirmeyeceklerini belirterek, Rusya ile ilişkilerde yaşanan krizden etkilenen üreticilerin mağduriyetini önlemek amacıyla alternatif pazar konusunda ilgili bakanlıklarla atılması gereken adımlar konusunda çalışmaların yürütüldüğünü söyledi.

Bir dizi program için Afyonkarahisar'da bulunan Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik, inşası süren canlı hayvan borsası binasında incelemelerde bulundu. Bu inceleme sonrasında gazetecilerin sorularını cevaplayan Çelik, gündeme ilişkin önemli açıklamalarda bulundu.

"Buğdayda ithalat yok"
Bu yıl buğday rekoltesinin yüksek olduğunu belirten Çelik, buğday ithalatı gerçekleştirmeyeceklerini aktardı. Çelik, Rusya ile buğday ticaretine ilişkin karşılıklı anlaşmalar olduğuna işaret ederek, "Umuyorum ki aklıselim hakim olacaktır. Alternatif pazar konusunda Ekonomi Bakanlığımız ve ilgili diğer bakanlarımızla çalışmalarımızı tamamladık. Üreticilerimizin mağduriyetini engelleyecek, kısmi de olsa ortadan kaldıracak düzenlemelerin olması gerektiği ve atılması gereken adımlar konusunda çalışmalarımızı gerçekleştirdik. Bu anlamda herhangi bir sorun yok."

Çelik, İran ile Suudi Arabistan arasındaki gerilime ilişkin soru üzerine, dünyanın neresinde olursa olsun bir kriz çıktığında, bunun domino etkisi oluşturduğunu ve herkesi etkilediğini söyledi.

Güncelleme Tarihi: 11 Ocak 2016, 13:38

Selami Türkoğlu

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner50

banner52