Gıdada hiçbir şey eskisi gibi olmayacak!

Türk Sanayici ve İşadamları Vakfı Başkanı Veli Sarıtoprak, "Gıda konusunda artık hiç bir şey eskisi gibi olmayacak, gıda teröristleriyle topyekün mücadele dönemi başladı" dedi.

Gıdada hiçbir şey eskisi gibi olmayacak!
Türk Sanayici ve İşadamları Vakfı Başkanı Veli Sarıtoprak, Uluslararası Güvenilir Gıda Derneği (UGGD) tarafından düzenlenen ''Uluslararası Güvenilir Gıda Zirvesi''nde yaptığı konuşmada, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'nca güvenilir gıda konusunda bir çok çalışma yapıldığını, güvenilir gıdada yeni bir dönem başladığını belirtti. Yeni dönemde denetim ve cezalandırma konusunda Bakanlığın insiyatif aldığını, gıdada çağdaş standartların belirlendiğini ve gıda satılan her yerin denetlenmeye başladığını anlatan Sarıtoprak, gıdada taklit ve tağşiş yapan firmaların da kamuoyuna ilan edildiğini söyledi.
Sarıtoprak, ''Gıdada artık hiçbir şey eskisi olmayacak balda başlayan süt ürünleri ve et ürünlerinde devam eden gıda teröristleriyle topyekün mücadele dönemi başladı. Bakanlığın bu düzenlemeleri kamuoyunda da çok iyi karşılandı. Gıdada AB standartları oluşturuldu'' şeklinde konuştu.
Tüketici sağlığı ile oynayan, ürün üreten firmaların cezalandırılması, işyerlerinin kapatılması, üye oldukları derneklerden ihraç edilmesini beklediklerini ifade eden Sarıtoprak, gıda konusunda herşeyi Bakanlıktan beklememek gerektiğini, tüketicilerin üzerine de düşen görevler bulunduğunu kaydetti.
Tüketicinin özellikle et, şarküteri ürünleri ile süt ürünlerinde daha seçici olması gerektiğini belirten Sarıtoprak, ''Halk ucuz satılan ürünlere eskisi gibi rağbet etmeyecek diye düşünüyorum'' dedi.
Sarıtoprak, gıda güvenliğinde satıcılara, tüketicilerin alışveriş yaptığı marketlere, süper ve hipermarketlere de büyük sorumluluk düştüğünü sözlerine ekledi.
Ankara Vali Yardımcısı Mehmet Kurt ise gıda güvenliğinde denetlemenin çok önemli olduğunu, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığının bu denetimleri gerçekleştirdiğini vurguladı.
Kurt şöyle devam etti:
''Ankara'da 2011 yılında İl Müdürlüğümüzün gıdadaki denetim sayısı 27 bin civarında, buna karşılık uygunsuz üretim ve satış yapanlara 4 milyon 300 bin lira para cezası kesildi. Ankara Valiliği en uç noktaya kadar bu denetimlerini yapmaya çalışırken, daha güvenilir gıda üretimi için seracılık faaliyeti teşvik ediliyor, sebze meyve üretim sezonu uzatılmaya çalışılıyor. Ankara'da doğal yiyecekler ve gıdaların piyasaya sürülmesi noktasında gayret gösteriliyor. Burada sadece devletin denetimi yeterli değil, hepimize görev düşüyor, satıcıya, alıcıya, sivil toplum örgütlerine görev düşüyor, herkesin denetleyici olması, birbirimize destek olmamız lazım''

Anahtar Kelimeler: Gıda Vitrini, Gıda, Vitrin, Tarım, GDO, Gıda Güvenliği, Alo 174, Sağlıklı Gıda, Beslenme, Yemek, Baklava, Restoran, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, Mehmet Mehdi Eker

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner50

banner52