Küresel satışları 10 milyar Euro’yu geçti

Tetra Pak, 2011 yılına ilişkin küresel finansal rakamlarını açıkladı. Şirket 2011 yılında net satışlarını bir önceki yıla göre yüzde 5 artırarak toplamda 10,36 milyar Euro’ya ulaştı.

Küresel satışları 10 milyar Euro’yu geçti
Gıdavitrini - 2011 yılında 76 milyar litrenin üzerinde süt, meyve suyu, nektar ve diğer ürünleri tüketicilere sunan Tetra Pak, müşterilerine toplam 167 milyar paket sağladı. Gıda işleme ve paketleme çözümleri üreticisi Tetra Pak, 2011 yılında net satışlarını yüzde 5 artırdı. Bu artışla birlikte Tetra Pak tüm dünyadaki faaliyetleri sonrasında 10.36 milyar Euro’luk satış gerçekleştirdi. Şirketin Paketleme Çözümleri iş birimi de Güney ve Güneydoğu Asya, Orta ve Güney Amerika, Çin ve Alt-Sahra Afrika bölgelerinde yaşanan güçlü büyüme neticesinde 2011 yılında bir önceki yıla göre satışlarını yüzde 3 artırarak 9,2 milyar Euro’luk net satış elde etti. Tetra Pak’ın gıda işleme çözümlerine yönelik satışları da yıllık bazda yüzde 23 artarak 1,2 milyar Euro olarak gerçekleşti.
Tetra Pak, 2011 yılı içerisinde 520 paketleme makinesi, 2.250 işleme ünitesi ve 1.659 dağıtım ekipmanı teslim etti. Tetra Pak, müşteri hizmetinde ürün inovasyonu ve mükemmeliyeti sağlamaya devam etmek üzere dünya genelinde hâlihazırda paketleme malzemeleri ve kapaklar için 42 üretim tesisi, 15 teknik eğitim merkezi, 9 makine montaj fabrikası ve 11 araştırma ve geliştirme tesisi işletiyor.
Tetra Pak Başkanı ve CEO’su Dennis Jönsson, Tetra Pak’ın başarılı satış grafiğinden çok memnun olduklarını ifade etti. “Sadece bugünün ihtiyaçlarını karşılamayan, aynı zamanda geleceğin ihtiyaçlarını da öngören ürün ve hizmetleri uzun süredir geliştiriyoruz” diyen Jönsson, şunları söyledi: “Dünya genelindeki ekonomik belirsizlik ve giderek artan rekabete rağmen Tetra Pak 2011 yılında büyümeye devam etti. Müşterilerimize, perakendecilerimize ve tedarikçilerimize uzun bir süredir hizmet veriyoruz. Bugünün ihtiyaçlarını karşılarken yarının da ötesini dikkate alan ürünlere, hizmetlere ve tesislere yatırım yapmaya devam edeceğiz.”
Müşteri ihtiyaçlarına uygun ürünler
Tetra Pak, 2011 yılında hem işleme çözümleri hem de paketleme çözümleri içerisinde operasyonel verimlilik, çevresel performans, kullanım rahatlılığı ve farklılaşmaya yönelik spesifik talepler neticesinde pek çok yeni ürün sundu. İşleme çözümleri içerisinde yer alan ürün ve özellikleri şunlar:
•Düşük maliyet, geliştirilmiş çevresel performans ve ayrıca kolay genişleme ve yükseltme imkânları sunan modüler tasarmlı sahip yüksek operasyonel verimliliğe sahip Tetra Albrix şeker eritme birimi
•Maliyetleri azaltan ve ürün kaybını en aza indiren yeni nesil kaşar peyniri üretim birimi Tetra Tebel Blockformer
•Daha düşük çevresel ve işletim maliyetleri ile gıda güvenliğinden ödün vermeyen ve yeni bir otomasyon platformu içeren akıllı temizlik sistemi Tetra Alcip
•Üretim verimliliğini artırmak ve marka değeri katmak üzere Brezilyalı gıda kooperatifi Aurora ile birlikte geliştirilen PlantMaster izleme çözümü.

Paketleme Çözümleri içerisinde 2011 yılında sunulan ürünler arasında yer alan ürünler:
•Tetra Evero™ Aseptic, dünyanın ilk aseptik karton süt şişesi,
•Tetra Brik® Aseptic Edge, kolaylıkla ayrılabilen edilebilen, eğimli üst panel ve LightCap 30 çevirmeli kapak,
•DreamCap™, özellikle hareket halinde tüketim için ergonomik olarak tasarlanmış kapak,
•LightCap™, özellikle büyük boyutlu kapaklara uygun olarak, plastik kullanımı ve maliyetini en aza indirmek üzere tasarlanan kapak,
•HeliCap™, tüketiciler açısından kullanım kolaylığı ve güven sağlamak üzere kendine özgü güvenlik özellikleri ile açma kolaylığını bir araya getiren kapak.
Tetra Pak, yüzde 100 yenilenebilir paket üretme hedefine yönelik önemli bir dönüm noktası olarak Nestlé Brezilya ile işbirliğine gidiyor. Şirket, Tetra Brik® Aseptic serisi içerisinde çevreci polietilenden üretilen kapaklara sahip iki yeni popüler süt markasının sunulduğunu duyurdu.
Tetra Pak 2011 yılı boyunca dünyanın farklı bölgelerindeki müşterilerine daha iyi hizmet vermek üzere tesislerine yatırım yapmaya devam etti. Pakistan’da yeni ve son teknoloji bir paketleme malzemesi fabrikası açtı. Ayrıca Hindistan’da benzer bir tesisin inşaatına başlayan Tetra Pak, dokuzuncu ‘Ürün Geliştirme Merkezi’ni de Çin’in Şangay kentinde açtı.

Anahtar Kelimeler: Gıda Vitrini, Gıda, Vitrin, Tarım, GDO, Gıda Güvenliği, Alo 174, Sağlıklı Gıda, Beslenme, Yemek, Baklava, Restoran, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, Mehmet Mehdi Eker

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner50

banner52