Her ay 100 ton ürün işliyor

Afyonkarahisar’daki entegre tesisinde sucuk, pastırma, kavurma ve et olarak aylık toplam 100 ton ürün işliyor.

Her ay 100 ton ürün işliyor
Hacı İsmail Arsoy tarafından 1955 yılında kurulan İpek Sucakları’nın, üç kuşaktır ilk günkü formülle teknolojiye ayak uydurarak ayda 100 ton üretim gerçekleştirdiğini dile getiren Yönetim Kurulu Başkanı İsmail Arsoy, 150 ton civarında da karkas et ürettiklerini söyledi. Firmanın günümüze kadar sektördeki çizgisini sürekli yukarılara taşımayı başardığına işaret eden Arsoy, “Hacı İsmail Arsoy firmayı 1970’li yılların başında oğlu Kemal Arsoy’a devretmiştir. İpek Sucukları’nın 1983 yılında marka tescilinin yapılmasıyla da kurumsallığa adım atmıştır” dedi. İsmail Arsoy, günümüzde dedelerinden miras kalan eşsiz formülü son teknolojiyle birleştirerek, tüketiciyi yıllardır alışkın oldukları İpek Sucukları tadı ve lezzetiyle buluşturduklarını söyledi.
Ürünlerinin yüzde 100 dana etinden üretildiğini vurgulayan İsmail Arsoy, şunları söyledi:
“Afyonkarahisar’daki entegre tesisimizde aylık üretim kapasitemiz sucuk, pastırma, kavurma ve et olarak toplam 100 ton. 45 kişilik personelimizle 150 ton civarında da karkas et üretimi gerçekleştiriyoruz. Aynı zamanda İstanbul Üsküdar ilçesinde bulunan perakende satış mağazamız da hizmetini sürdürüyor. Üretim sürecimizde beyaz et ile karışımlı et ürünlerini kesinlikle kullanmıyoruz. Kesimle başlayan üretimimizin her aşaması veteriner hekimlerin kontrolünde gerçekleşiyor.”
“Tüketici doğal ürün alması konusunda bilinçlendirilmeli”
Tüketiciyi doğal ürün alması konusunda bilinçlendirmek gerektiğini vurgulayan Arsoy, özellikle tavuk eti karışımlı sucukların fiyatının uygun olması nedeniyle tüketici tarafından tercih edildiğini gözlemlediklerini aktardı. Arsoy, “Bu ürünlerin marketlerde belirlenmiş reyonlara ve raflara konulması gerektiğine inanıyorum” dedi.
Tüketicinin sağlıklı ve kaliteli doğal ürünle buluşturulmasının büyük önem taşıdığının altını çizen Kemal Arsoy, “Bağlı bulunduğumuz Et Üreticileri Birliği ile beraber piyasadaki fiyat dengesini korumak için mücadele ediyoruz. Ancak karışımlı et ürünleriyle üretilen sucukların gerçek sucukla arasında ciddi fiyat farkı bulunması, rekabet gücümüze sekte vuruyor. Bunun önüne geçilmesi için denetimlerin sıklaştırılmasının ve yaptırımların caydırıcı nitelikte olmasının gerektiğine inanıyoruz” diye konuştu.
Kobiden

Anahtar Kelimeler: Gıda Vitrini, Gıda, Vitrin, Tarım, GDO, Gıda Güvenliği, Alo 174, Sağlıklı Gıda, Beslenme, Yemek, Baklava, Restoran, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, Mehmet Mehdi Eker

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner50

banner52