banner50

banner52

20 Nisan 2021 Salı

Gıdalardan koronavirüs bulaşır mı?

Ekmekte renklendirici iddiası

Bazı fırıncıların hamura sağlığı tehdit eden renklendirici bazı maddeler katarak ekmeğin koyu görünümlü olmasını sağladıkları iddia edildi.

banner46
05 Mart 2014 Çarşamba 12:02
Ekmekte renklendirici iddiası
Endüstriyel Fırıncılar Birliği Federasyonu Disiplin Kurulu Üyesi Selim Açık, bazı fırıncıların hamura sağlığı tehdit eden renklendirici bazı maddeler katarak ekmeğin koyu görünümlü olmasını sağladıklarını belirtip, vatandaşları uyardı. 

Selim Açık yaptığı yazılı açıklamada, buğdayın öğütülmesiyle yapılan ekmeklerde siyah ekmeğin hiçbir zaman olamayacağına vurgu yaparak şunları söyledi:
"Halkımızın siyah ekmek diye almış oldukları ekmeklerde renklendirici boyalar, malt unları gibi ekmeğin koyu ve siyah hale gelmesi için katılan maddelerin olduğu görülmektedir. Ekmek temel gıdamızdır, çocuklarımızın ana besin maddesidir. Ekmeğin yapısının bozulmaması ve içinde yabancı maddelerin olmaması gerekmektedir. Bu konularda insanlar, kendileri ve çocuklarının sağlıklı beslenmesi için çok bilgili ve bilinçli olmak zorundadırlar."

banner21

Bu habere yorum yapan ilk siz olun!

  • Ad Soyad:

  • Yorum:

  •  

    @name x

  • UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
    HAVA DURUMU
    Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:
    Kırmızı et fiyatlarının artışı hangisi ile ilgilidir?

    NAMAZ VAKİTLERİ
    Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:
    EN ÇOK OKUNANLAR
    BUGÜN
    BU HAFTA
    BU AY
    EN ÇOK YORUMLANANLAR
    BUGÜN
    BU HAFTA
    BU AY
    SAYFALAR
    KARİKATÜR
    SENDE YAZ
    Ziyaretçi Defteri
    Ziyaretçi Defteri

    Siz de yazmak istemez misiniz?

    Ziyaretçi Defteri
    ARŞİV
    banner20