Organik tarım gönüllüleri göreve hazır

Sağlıklı beslenme bilincinin gelecek nesillere aktarılması açısından önemli bir proje Ankara'da uygulanmaya başlandı.

 Organik tarım gönüllüleri göreve hazır
Ankara İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü, ortaokul öğrencilerine yönelik organik tarım eğitimi veriyor. Eğitim sonunda öğrencilere çeşitli hediyelerle birlikte “Organik Tarım Gönüllüsü” kartı da verilerek toplumun bu konuda bilinçlenmesi için bildiklerini herkese anlatmaları isteniyor.

Organik tarımın çevre ve insan sağlığı açısından taşıdığı önemin vurgulandığı eğitimlerde, organik tarımın ne olduğu, faydaları ve organik ürünlerin nasıl anlaşılabileceği gibi konularda öğrencilere bilgi veriliyor. Organik üretim yapanların şirketleri tarafından verilen sertifikaları almak zorunda oldukları, sertifika kuruluşları tarafından denetlenip onay almadan üretilen ürünlerin organik ürün sayılamayacağının kaydedildiği eğitimlerde, organik ürün üzerinde olması gereken logolar öğrencilere tanıtılıyor. Ayrıca Türkiye ve Ankara’daki organik ürün üretimi hakkında da bilgiler de aktarılıyor.

Öğrencilerin anlayabileceği içerikte hazırlanan sunum eşliğinde gerçekleştirilen, toplantılarda öğrencilere ayrıca, sembolik “Organik Tarım Gönüllüsü Kartı” verilerek organik tarımı çevrelerine, ailelerine ve alışverişte karşılaştıkları insanlara anlatmaları hedefleniyor.

Aldıkları bilgiler ışığında organik tarımın ne olduğunu kavradıklarını belirten öğrenciler, daha önce de organik ürün tükettiklerini, organik ürün olup olmadığına da satıcının ifadeleriyle karar verdiklerini söylediler. Bu eğitimden sonra ise organik ürün alırken logolara dikkat edip, sertifika soracaklarını ifade eden öğrenciler, öğrendikleri bilgileri başkalarıyla da paylaşacaklarını kaydettiler.

Güncelleme Tarihi: 05 Mart 2014, 11:02

Selami Türkoğlu

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner50

banner52