Doğal ve dengeli tuz tüketin

Üretim anında mineral kaybına uğrayan rafine tuz yerine üretimi sırasında içerisindeki mineral kayıplarının olmadığı, doğal yöntemlerle üretilmiş tuzlar tercih edilmelidir.

Doğal ve dengeli tuz tüketin
Gıdavitrini - Yapılan araştırmaların, insan vücudunda su ve tuz dengesinin bozulması, kalp ritim bozukluğundan depresyona, baş ağrısından beyinde problemlere kadar birçok olumsuz etkiye yol açabildiği gösteriyor. Tuzun insan hayatındaki önemine dikkat çeken uzmanlar, sevdiklerimizle birlikte oturduğumuz sofralarımıza satın aldığımız tuzda dikkat etmemiz gereken bir konuyu paylaştılar.
Efsina Genel Müdürü Özgür Özdemir, tuzu fazla kullanmanın yanı sıra eksik kullanmanın da bir takım sağlık sorunlarını beraberinde getirdiğini söyleyerek tuzun insan hayatındaki önemini vurguladı. Deniz tuzu, kaya tuzu, Himalaya tuzu, gurme tuzlar ve folik asitli tuz gibi zengin ürün yelpazeleriyle tüketicilerin her türlü taleplerine yanıt verebildiklerini belirten Özdemir, özellikle sofralarımızda kullandığımız geleneksel tuzları satın alırken dikkat etmemiz gereken bir noktayı bizlerle paylaşarak şunları söyledi:

Rafine tuzlar ile doğal tuzlar arasında büyük farklar vardır. Rafine tuz, üretimi sırasında tuzun içinde bulundurduğu mineraller buharlaşma ile kaybolur ve alındığı kaynağın özelliğini kaybeder. Bunun yerine üretimi sırasında içerisindeki mineral kayıplarının olmadığı, doğal yöntemlerle üretilmiş tuzlar tercih edilmelidir.” 




Güncelleme Tarihi: 09 Kasım 2015, 10:59

Selami Türkoğlu

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner50

banner52