Cips hakkında bilmediğiniz gerçekler!

Televizyon karşısında cips atıştırmayı masum bir kaçamak olarak düşünüyorsanız, size kötü bir haberimiz var!

Cips hakkında bilmediğiniz gerçekler!

Televizyon karşısında cips atıştırmayı masum bir kaçamak olarak düşünüyorsanız, size kötü bir haberimiz var! Obezite, kalp hastalıkları, doğacak bebeklerde gelişim bozukluğu, çocuklarda hiperaktivite ve kanser hastalıkları… Malesef bu risklercips severleri tehdit ediyor.

Cipslerde yüksek oranda yağ, tuz, şeker bulunması birçok hastalığa davetiye çıkarıyor. Dr. Dariush Mozaffarian'ın Harvard Medical School'da yer alan araştırmaları, cipslerde bulunan nişasta ve karbonhidratın kandaki insülin değerlerini etkilediğini gösteriyor. Bu etkilenme tokluk hissini azaltarak, günden güne açlık hissini arttırıyor.

En vahimiyse, cipslerin içinde akrilamid denilen toksik kimyasal bir madde bulunuyor. Bu madde kokusuz, tatsız ve görünmez olmasına rağmen DNA'ların zarar görmesine neden oluyor. Sağlık üzerine yapılan araştırmalar, akrilamid maddesinin fazla tüketimiyle, beyinsel fonsiyonların yavaşlaması ve yeni doğanlarda zeka geriliği arasında ince bir bağ olduğunu gösteriyor.

Bundan sonra cips tüketirken iki kere düşünmenizi ve atıştırma ihtiyacınızı daha sağlıklı yiyeceklerle bastırmanızı tavsiye ederiz!

Güncelleme Tarihi: 23 Ocak 2014, 17:37

Selami Türkoğlu

YORUM EKLE
YORUMLAR
hilal
hilal - 8 yıl Önce

Şey ben bisey sorcam doktora görunmemize gerek varmı? Bundan dolayı...

hilal
hilal - 4 yıl Önce

görunmemize gerek var

hilal uçar
hilal uçar - 4 yıl Önce

eğğğğğğğğğğğğğğğğ

SIRADAKİ HABER

banner50

banner52