Bakanlık yeni kara listeyi açıkladı

Gıda Bakanlığı, gıdada taklit ve tağşiş yapan firmaları açıkladı. Listede süt ürünleri, et ve et ürünleri, bal ve takviye edici gıda üretimi yapan 25 işletme var.

Bakanlık yeni kara listeyi açıkladı

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, süt ürünleri, et ve et ürünleri, bal ve takviye edici gıda üretimi yapan 25 işletmenin 32 parti ürününde taklit ve tağşiş yaptığını açıkladı. Süt ürünleri üretimi yapan 14 gıda işletmesinin 19 parti, et ve et ürünleri üretiminde 5 gıda firmasının 7 parti, balda 4 gıda işletmesinin 4 parti ve takviye edici gıda üretimi gerçekleştiren 2 firmanın 2 parti ürününde taklit ve tağşiş yapıldığı tespit edildi.

Bakanlığın internet sitesindeki açıklamaya göre, süt ürünleri üretimi yapan 14 gıda işletmesinin 19 parti ürününde (8 peynir, 6 yoğurt, 3 tereyağı, 2 kaymak) taklit/tağşiş yapıldı.

Et ve et ürünleri üretiminde ise 5 gıda firmasının 7 parti ürününde, bal üretiminde 4 gıda işletmesinin 4 parti ürününde, takviye edici gıda üretimi gerçekleştiren 2 firmanın ise 2 parti ürününde taklit ve tağşiş yapıldığı tespit edildi.





aa.com.tr

Güncelleme Tarihi: 05 Şubat 2014, 01:16

Selami Türkoğlu

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner50

banner52