Göletler yavru balıklarla canlanıyor

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'nın “Su Kaynaklarının Balıklandırılması Projesi" kapsamında, Şebinkarahisar ilçesindeki Bey Göleti’ne 30 bin adet sazan yavrusu bırakıldı.

Göletler yavru balıklarla canlanıyor


Gıdavitrini - Giresun ili  2017 yılı balıklandırma programı çerçevesinde Akdeniz Su Ürünleri Araştırma Enstitüsünde üretilerek, tahsis edilen yavru balıklar; Giresun İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü bünyesinde görevli su ürünleri mühendisleri tarafından Şebinkarahisar ilçesindeki Bey Göleti’ne bırakıldı. Doğal bir tür olan sazan balıkları, iç bölgelerimizde sıkça tüketilmesi ve adaptasyonda başarılı olması sebebiyle tercih edilmektedir.

Proje dâhilinde yürütülen çalışmayla, göletlerimizde balık popülasyonlarının desteklenmesi ve sportif amaçlı balık avcılığının geliştirilmesi suretiyle kırsal turizme de katkı sağlanması hedeflenmektedir.

Giresun ilinde daha önceki yıllarda Turpçu, Çatalgöller ve Yaycı göletlerinde de balıklandırma çalışması yapıldığı açıklanırken, bu uygulamalarla ekosistemin canlılığını sürdürmekte olduğu vurugulanıyor. Balıklandırma çalışmalarının yöre halkı tarafından da ilgi ve memnuniyetle karşılandığı ifade ediliyor.




Güncelleme Tarihi: 08 Temmuz 2017, 13:10

Selami Türkoğlu

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner50

banner52