18 ekmek, bir paket sigara fiyatına!

Bir paket sigara fiyatına 73 roll ekmek, 18 kepekli ekmek, 22 halk çerez, 18 zeytinyağlı cabata ve 15 adet tam buğday ekmeği alınabiliyor.

18 ekmek, bir paket sigara fiyatına!


Haber / Halim Utlu - Başta kanser olmak üzere, insan sağlığına verdiği zararları bilimsel olarak kanıtlanan sigara tüketimine dikkat çeken Ankara Halk Ekmek Fabrikası Genel Müdürü Ali İlkbahar, sigara tiryakilerine, “Hem sizin hem de çevrenizdekilerin sağlığına büyük zararlar veren yabancı sigaraların paketi 11 liraya kadar satılıyor. Bu fiyata, Halk Ekmek Fabrikası olarak uzun süredir zam yapmadan 60 kuruşa sattığımız ekmeklerden 18 tane alabiliyorsunuz” dedi. 

Yılda 6 bin 690 halk ekmeğe bedel
18 adet ekmeğin bir paket sigara fiyatına satıldığını, hemen hemen 1 adet sigara fiyatına; sağlıklı, hijyen ve ucuz üretimleriyle marka haline gelen Ankara Büyükşehir Belediyesi Halk Ekmek Fabrikası’nın ürettiği 1 adet ekmek alınabildiğine dikkat çeken İlkbahar, “Günde 1 paket sigara tüketen bir kişi, bunun yerine 18 tane fabrikamız ekmeklerinden alabilir. Yani günde 1 paket sigara içen bir kişi, yılda 6 bin 690 halk ekmeğe bedel para ödüyor” şeklinde devam etti. 

23 milyon kişi sigara içiyor
“Sigarayı bazılarının bıraktığını varsayıp, bu sayıyı 18 milyon olarak düşünecek olursak ve her birinin ortalama bir paket sigara içtiğini varsayarsak, günde 360 milyon sigara içiliyor demektir. Bir sigara fiyatının da neredeyse bir ekmek olduğunu düşünürsek, günde 360 milyon ekmek demektir. Yani 360 milyon kişinin, fakirin, fukaranın, ihtiyaç sahibinin karnının doyurulması anlamına geliyor.” diyerek açıklamasını sürdüren Ali İlkbahar, ülkemizde 23 milyon kişinin sigara içtiğinin altını çizdi. 

Sağlığınızı kaybetmeyin, gönülleri kazanın
Ekmek fabrikasının ürettiği ekmeklerin, lezzetinin yanı sıra, fiyatıyla da örnek olduğunu ve piyasada bir denge unsuru oluşturduğunu belirten İlkbahar, “Sağlığınızı tehdit eden tek bir sigara fiyatına bir ekmek satıyoruz. İnsanları sağlığa, hijyene ve lezzete çağırıyoruz.Paralarınız duman olmasın. Bir paket sigara içmek yerine, bir kasa dolusu ekmeği alıp, ister tüketin, ister komşunuza, ister ihtiyaç sahiplerine, isterseniz sokaklardaki aç hayvanlara verip hayır yapın. Sağlığınızı kaybedeceğinize, kazanın.” çağrısında bulundu.

Güncelleme Tarihi: 05 Ocak 2016, 17:02

Selami Türkoğlu

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner50

banner52