TİKA Afrika'yı hayata bağlıyor

Etiyopya'da birçok alanda önemli projeler gerçekleştiren TİKA, Etiyopyalı 40 yetim aileye birer gebe süt ineği ve birer ton yem dağıttı.

TİKA Afrika'yı hayata bağlıyor
TİKA'dan yapılan yazılı açıklamada, Etiyopya'da birçok alanda önemli projeler gerçekleştiren TİKA'nın, başkent Addis Ababa'ya 430 kilometre mesafede bulunan Bale Robe şehrinde herhangi bir geliri olmayan ihtiyaç sahibi 40 yetim aileye birer adet gebe süt ineği ve birer ton yem dağıttığı bildirildi. Dağıtım törenine TİKA yetkilileri, Bale Robe şehir yöneticileri, proje ortakları İHH ve yerel sivil toplum kuruluşlarıyla (STK) vatandaşlar katıldı.

Törende konuşan bölge yöneticileri, şehirlerinde bu derece önemli bir projenin ilk defa gerçekleştiğini belirterek şehirlerinin hayvancılık yapmaya elverişli olduğunu ancak birçok ailenin hayvan satın alacak gücünün bulunmadığını söyledi. Bölge yöneticileri, TİKA'nın projesi sayesinde ailelerin, ihtiyaçlarını giderebilecek düzenli bir gelir elde edeceğini vurgulayarak TİKA ve Türk STK'larla işbirliğinin devam etmesi temennisinde bulundular.

TİKA Etiyopya Koordinatör Yardımcısı İsmail Coşgun da Etiyopya'da hayata geçirdikleri kalkınma ve işbirliği projelerinden bahsederek dost ve kardeş Etiyopya halkının her zaman yanında olmaktan mutluluk duyduklarını belirtti. Amaçlarının, sürdürülebilir projelerle paydaş ortakların hayat standartlarının yükselmesine katkı sağlamak olduğunu ifade eden Coşkun, TİKA tarafından gerçekleştirilen söz konusu projenin hayırlı olması dileklerinde bulundu.

TİKA Tarım ve Hayvancılık Uzmanı Galip Yılmaz da projenin bölge halkı için önemine değinerek projenin başarılı olması için teslim edilen hayvanların durumlarını takip edeceklerini sözlerine ekledi.

Törenin ardından Yılmaz ve İHH yetkilisi Yakup Işık, ahırlarda incelemelerde bulunarak dağıtım sonrası hayvan besiciliği konusunda ailelere iki günlük eğitim verdi.

Güncelleme Tarihi: 18 Temmuz 2014, 15:10

Selami Türkoğlu

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner50

banner52