Mavi yemiş üreticiye servet kazandırdı

Giresun’da fındığa ek gelir getirici ürünler meyvelerini vermeye devam ediyor. Bölgede yetiştirilen mavi yemiş pazarda 60 liradan alıcı buluyor.

Mavi yemiş üreticiye servet kazandırdı
Giresun’da fındığa ek gelir getirici ürünler meyvelerini vermeye devam ediyor. Bulancak’ın Erikli köyünde Refik Aslan tarafından yetiştirilen ‘Mavi Yemiş’in kilosu tarlada 35, pazarda 60 liradan alıcı buluyor.

Üzümsü bir tür olan mavi yemiş, fındığa göre 10 kat fazla kazanç elde ediyor. Aslında elektrik mühendisi olan Refik Aslan, 11 yıl önce fındığa ek ürün olarak organik şekilde yetiştirmeye başladığı "Mavi yemiş" sayesinde gelirini katladı. Aslan, organik ürünle iyi bir kazanç elde etmenin mümkün olduğunu belirterek, "Bir dönümden 1 tona yakın Mavi yemiş aldığımızı düşünsek 35 bin lira yapar, bahçenin giderleri düşülürse 20 bin lira gibi para kazanılmış olur. Bir dönümde yetişen 2 ton fındık ise 2 bin lira yapar. Tabi bunun toplamasından patozuna kadar birçok gideri de var, elde kalacak miktar yarısı olur" dedi.

İstanbul’da organik pazarlarda mavi yemişin kilogramının 60 liradan alıcı bulduğunu ifade eden Aslan, “Toptan kilogramını 35 liraya satıyoruz, pazardaki satış fiyatı 60 lira. Verim olarak düşünürsek bir dönümden alınabilecek bir fındığın ederiyle bir dönümden alınabilecek Mavi yemiş arasında dağlar kadar fark var.” diye konuştu.

Güncelleme Tarihi: 18 Temmuz 2014, 15:04

Selami Türkoğlu

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner50

banner52