Ramazan'da domates suyu için

Uzmanlar, hem besleyici, hem de A ve C vitamini deposu olması sebebiyle Ramazan'da bağışıklık sisteminizi güçlendirmek için domates suyu içilmesini öneriyor.

Ramazan'da domates suyu için
Ramazan ayının yaz mevsiminin en sıcak dönemine denk gelmesi nedeniyle uzmanlar, iftarda sağlıklı beslenmeye çok daha önem gösterilmesi gerektiğini vurguluyor. Ramazan boyunca özellikle domates suyunun hem besleyici, hem de A ve C vitamininden zengin olması nedeniyle tercih edilmesi gerektiğini ifade ediyor. 

“Domates ve domates suyu tüketimi insan sağlığı açısından önemlidir” diyen Nuh Naci Yazgan Üniversitesi Sağlık Bilimi Fakültesi Beslenme ve Diyatetik Bölüm Başkanı Prof. Dr. Neriman İnanç, bu dönemde beslenmeye özellikle dikkat edilmesi gerektiğini söyledi. Yaz nedeniyle daha uzun süre oruç tutulduğunu ve aç kalındığını kaydeden İnanç, “Bu dönemde bağışıklık sistemimizi güçlendirmek için özellikle A ve C vitaminininden zengin olan domastes suyunu tüketmek gerekir. İftarda veya sahurda içilen bir bardak domates suyu hem sindirim sistemin daha iyi çalışmasını sağlayacaktır, hem de vücudun ihtiyaç duyduğu vitaminleri karşılayacaktır” dedi. 

Güncelleme Tarihi: 18 Temmuz 2014, 15:54

Selami Türkoğlu

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner50

banner52