İsrail mallarına küresel boykot

İsrail'in Filistin'de giriştiği insanlık katliamına tepkiler artıyor. Başta Türkiye olmak üzere dünyanın her yerinde insanlar İsrail mallarını boykot ediyor.

İsrail mallarına küresel boykot
İsrail'in Gazze'ye yönelik yapmış olduğu katliamı boykot etmek amacıyla İsrail'e ait olan markalar hedef alındı ve İsrail'e katkıda bulunmamak adına listedeki ürünler alınmayacak.

İsrail'in Gazze üzerinde yaptığı kıyımı boykot etmek amacıyla İsrail'e ait olan markalar listelendi. İsrail'e katkıda bulunmamak adına listedeki ürünler alınmayacak. Sosyal paylaşım sitelerinde hızlıca paylaşılan İsrail markaları listesine haberimizden ulaşabilirsiniz. İsrail'in Gazze'ye saldırısı boykot ediliyor. 

Sosyal medyada İsrail ürünlerinin listeleri paylaşımla hızla yayılıyor. #israilboykot başlığı altında açılan tagda herkes İsrail damgalı ürünleri isim isim sıralayarak boykota çağrı yapıyor. 

Milliyet.com.tr'de yer alan habere göre 729 barkod numarası ile başlayan ürünlerin İsrail menşeili olduğu ve kullanılmaması isteniyor. Tüketiciler Birliği de bir liste yayınladı. 

İsrail havadan yaptığı katliamı karaya yaydı. Dünya ses vermezken Türkiye'de İsrail mallarına boykot başladı.

Sosyal medyada İsrail ürünlerinin listeleri paylaşımla hızla yayılıyor. #israilboykot başlığı altında açılan tagda herkes İsrail damgalı ürünleri isim isim sıralayarak boykota çağrı yapıyor.

Bu arada bir açıklama yapan Tüketici Hakları Derneği, "Tüm tüketicilere, İsrail mallarını satın almama ve boykot etme çağrısında bulunuyoruz" dedi.

"Türkiye neyi bekliyor?"

Dernekten yapılan açıklamada, İsrail'in Filistin halkına saldırılarının "çocuk, kadın ve sivil ayırt etmeden bir katliam" niteliğinde olduğu ifade edildi. Bu nedenle İsrail ile tüm ticari ilişkilerin dondurulması gerektiği belirtilen açıklamada, şu ifadelere yer verildi: 
"Şili, İsrail ile ticari ilişkileri dondurdu. Venezuela, İsrail Büyükelçisini sınır dışı etti. Türkiye neyi bekliyor? Sayın Başbakan'dan ve Hükümet'ten somut adımlar atmasını ve harekete geçmesini tüm tüketiciler ve halkımız adına bekliyoruz. Bununla birlikte, Tüketici Hakları Derneği olarak, İsrail mallarına karşı bir boykot kampanyası başlatmış bulunuyoruz. Tüm tüketicilere, 729 barkod numarasıyla başlayan İsrail mallarını satın almama ve boykot etme çağrısında bulunuyoruz." 

729 barkod numarası ile başlayan ürünlerin İsrail menşeili olduğu ve kullanılmaması isteniyor. Bu markalarla ilgili bir liste yayınladı...

Güncelleme Tarihi: 21 Temmuz 2014, 11:49

Selami Türkoğlu

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner50

banner52