Helal yatırımda Malezya farkı

Helal ürün bilincinin gelişmesinde ilk uygulamaları başlatan Malezya, bu girişiminin karşılığını yatırım olarak almaya başladı.

Helal yatırımda Malezya farkı
Malezya’nın üretim ve ihracatıyla öne çıktığı helal ürün sektöründe bölge ülkelerinin rekabeti giderek kızışıyor. Helal ürünler sektöründe önde gelen bir üretici ve ihracatçı ülke konumuna gelen Malezya, bu gelişmeye paralel olarak yatırımcıların da ilgisini çekmeye başladı. 

Oxford Business Group’un belirlemelerine göre, 2013 yılında 9.86 milyar dolar tutarında helal ürün ihracatı gerçekleştiren Malezya, 57 üyeli İslam İşbirliği Teşkilatı’nın en büyük helal ürün tedarikçilerinden birisi konumuna geldi.

Ancak bölge ülkelerinin helal ürün sektöründeki rekabeti de artıyor. Dünyanın en geniş Müslüman nüfusuna sahip Endonezya’da helal sektörüne yönelik bir merkezin 2015 yılına kadar kurulması öngörülüyor. Tayland’da da gıda fabrikalarının yaklaşık dörtte biri helal üretimine dahil oluyor. 

Bölgedeki rekabetin artmasıyla, Malezyalı helal ürün firmaları hammadde temini için deniz aşırı faaliyetlere yatırım yapma arayışına girdiler. 

Güncelleme Tarihi: 05 Mart 2014, 09:30

Selami Türkoğlu

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner50

banner52