Gezginci arıcılar aklandı

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'nın Arıcılık Yönetmeliği'nde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik'i Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Gezginci arıcılar aklandı
Arıcılık faaliyetlerinde bulunmak üzere bir bölgeye kısmi süreli yerleşen gezginci arıcıların isim listeleri daha önce Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı ilçe müdürlüğü tarafından güvenlik birimlerine teslim edilirken, yeni yönetmelik kapsamında artık bu yöntemin uygulanmaması kararlaştırıldı. Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'nın Arıcılık Yönetmeliği'nde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik'i Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Yönetmelik kapsamında, belirlenmiş bölgede konaklayacak gezginci arıcı, konaklayacağı yer gerçek kişiye ait ise şahısla, köy tüzel kişiliği sorumluluğunda arazi ise köy muhtarlığıyla, diğer tüzel kişiliklere ait arazi ise yetkililerle, devlet ormanlarında konaklayacak arıcılar da Orman ve Su İşleri Bakanlığı'nın ilgili birimleri ile anlaşma yapacak. Konaklayacağı yeri anlaşarak belirleyen gezginci arıcı, çıkış yapacağı ilin bakanlığa bağlı il ve ilçe müdürlüğüne gideceği adresi sözlü ya da yazılı beyan ederek Hayvan Sevklerine Mahsus Yurtiçi Veteriner Sağlık Raporu alacak ve arılarını sevk edecek. Rapordaki sevk adresi ile konaklayacağı adres kontrol edilecek ve adresin aynı olması gerekecek. 5 gün içerisinde konakladığı ilin il ve ilçe müdürlüğüne, veteriner sağlık raporu ile başvurarak Arı Konaklama Belgesi'ni (AKB) alacak. AKB'si olmayan arıcının veteriner sağlık raporu vize edilmeyecek. Gezginci arıcılık yapan arıcının arı hareketlerinin kontrolü ve takibi için AKB alması gerekecek.

Anahtar Kelimeler: Gıda Vitrini, Gıda, Vitrin, Tarım, GDO, Gıda Güvenliği, Alo 174, Sağlıklı Gıda, Beslenme, Yemek, Baklava, Restoran, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, Mehmet Mehdi Eker, Arıcılık, Resmi Gazete

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner50

banner52