Geleneksel lezzetler fast-food hızıyla sofrada

Dünyada hızla yaygınlaşan ancak insan sağlığını olumsuz etkileyen fast-food kültürüne karşı ülkeler geleneksel lezzetlerle atağa geçti.

Geleneksel lezzetler fast-food hızıyla sofrada
[endif]--Hızlı bir şekilde müşteriye sunulması nedeniyle tercih edilen fast-food gıdalara karşı yöresel tatlar rakip olmaya başladı. Mersin'de bir firma, pirinç üzerinde inovasyon yaparak farklı bir ürün geliştirdi. Firmanın paketlemeden önce uyguladığı işlemler sayesinde artık hiç yemek pişirmeyi bilmeyen biri bile 15 dakikada pirinç, 12 dakikada ise bulgur pilavını sofraya getirebiliyor. Sadıkoğlu Bakliyat Genel Müdürü Gökhan Sadıkoğlu, tüketim alışkanlığının hızla geliştiği günümüzde insanların yemek için harcadıkları zamandan tasarruf etme prensibinden yola çıktıklarını söyledi. "Dünyadaki eğilim, fast-food kadar pratik ancak, geleneksel gıdalar kadar doğal ürünler tüketme yönünde." diyen Sadıkoğlu, şunları söyledi: "İlk etapta aynı pakette nohutlu pirinç, yeşil mercimekli bulgur, nohutlu bulgur gibi fiyat yarar dengesi içinde benzersiz ürünleri piyasaya sürüyoruz. Ürünlerimizi çeşitlendirmeye devam edeceğiz. Doğal olmayan hiçbir işlem uygulamıyor ve herhangi bir isim altında farklı bir madde kullanmıyoruz. Örneğin nohudu pişirip kuruttuktan sonra uygun miktarda pirinçle paketleyerek ürünü satın alan tüketicinin pirincin pişme süresinde nohutlu pilavı 15 dakikada servise hazır hale getirmesini sağlıyoruz. Ürünümüzde kullanılan, migrasyon testinden geçmiş ısıya tepki vermeyen delikli poşet pişirme ve süzme aşamalarında kullanım kolaylığı sağlıyor. "
Hasan Küçük - Zaman

Anahtar Kelimeler: Gıda Vitrini, Gıda, Vitrin, Tarım, GDO, Gıda Güvenliği, Alo 174, Sağlıklı Gıda, Beslenme, Yemek, Baklava, Restoran, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, Mehmet Mehdi Eker, Bakliyat, Gökhan Sadıkoğlu, Mersin, Fast-Food

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner50

banner52