Konya'da dev tarım fuarı açılıyor

Türkiye'de tarımın merkezi Konya'da düzenlenen uluslararası tarım fuarı bu sene 10. defa kapılarını ziyaretçilere açacak.

Konya'da dev tarım fuarı açılıyor
Gıdavitrini - TÜYAP Konya Fuarcılık AŞ tarafından düzenlenen Uluslararası Konya Tarım Hayvancılık ve Süt Endüstrisi Fuarı, 14-18 Mart tarihleri arasında 5 gün sürecek. TÜYAP Konya Fuarcılık AŞ Genel Müdürü İlhan Ersözlü, bu sene fuar alanını yüzde 43 büyüttüklerini belirterek, 200 binin üzerinde ziyaretçi beklediklerini söyledi. 14 Mart Çarşamba günü ziyarete açılacak Uluslararası 10. Konya Tarım Hayvancılık ve Süt Endüstrisi Fuarı hakkında bilgilendirme toplantısı yapan İlhan Ersözlü, “Konya'da 65 bin metrekare sergileme alanıyla ilk defa bu büyüklükte bir fuar açılıyor. Yurt içinde ve yurt dışında yaptığımız tanıtım çalışmaları sonucunda 32 ülkeden 590 firma, bin 300 farklı markayla Konya Tarım Fuarı'nda yerini alacak. Fuara katılım için gerçekleşen yoğun talep dolayısıyla Almanya'dan özel çadırlar getirerek fuar alanını 22 bin metrekare genişlettik.'' dedi.
Konya'nın tarım sektöründe büyük bir çıkış yakaladığını belirten Ersözlü, sektörde yakalanan bu çıkış dolayısıyla fuarın, bir önceki yıla göre sergi alanı bakımından yüzde 43 büyümeyle gerçekleşeceğini kaydetti.
Fuara yurt içi ve yurt dışından gelecek ziyaretçiler dolayısıyla Konya ve yakın çevre illerde ciddi bir ekonomik canlılık yaşandığını belirten Ersözlü, otellerin yüzde yüz dolduğunu, konuklara yer bulmakta zorlandıklarını anlattı. Ersözlü, fuar süresince Konya'da 30 ülkeden heyetler ağırlayacaklarını belirtti ve ''Bu heyetler, Konyalı üreticiler ve diğer şehirlerden fuara katılan firmalar için çok önemli. Çünkü alım yapmaya geliyorlar, satın almaya geliyorlar. Bu sene yüzde 43 büyüttüğümüz fuara yurtiçinden ve yürtdışından 200 binin üzerinde ziyaretçi geleceğini tahmin ediyoruz. Fuardan muazzam bir ticaret bekliyoruz." şeklinde konuştu.
İlhan Ersözlü'nün verdiği bilgilere göre 14-18 Mart 2012 tarihleri arasında yapılacak Uluslararası 10. Konya Tarım Hayvancılık ve Süt Endüstrisi Fuarı'na Afganistan'dan Almanya'ya, Tanzanya'dan Kazakistan'a, İtalya'dan Fas'a 32 ülkeden firma, 30 ülkeden heyet katılacak. 17 Mart Cumartesi günü fuara katılan firmaların oluşturduğu heyetler arasında ikili iş görüşmeleri yapılacak. Fuarın katılımcılarından Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği de fuar bünyesinde bu sene ilk defa Buzağı Yarışması yapacak. Fuar, 14-17 Mart tarihleri arasında 09.30-18.00 saatleri arasında, 18 Mart Pazar günü ise 09.30-17.00 saatleri arasında ziyarete açık kalacak.

Anahtar Kelimeler: Gıda Vitrini, Gıda, Vitrin, Tarım, GDO, Gıda Güvenliği, Alo 174, Sağlıklı Gıda, Beslenme, Yemek, Baklava, Restoran, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, Mehmet Mehdi Eker, Fuar, Konya Tarım Fuarı 2012, Tüyap, İlhan Ersözlü

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner50

banner52