Bakan Eker Kozan'da 10 tesisin açılışını yaptı

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehmet Mehdi Eker, Adana Kozan'da 10 tesisin açılışını gerçekleştirdi.

Bakan Eker Kozan'da 10 tesisin açılışını yaptı
Kozan Organize Sanayi Bölgesinde 10 tesisin toplu açılışını yapan Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehmet Mehdi Eker, "Bugün sizlerle birlikte olmak, Çukurova'nın çalışkan, güzel insanlarıyla buluşmak benim için onur verici bir durum. Bu bölgede çiftçilerimizin iyi ve modern üretim yapması için hükümet olarak yaptığımız tarım strateji geliştirmesi amacıyla çiftçilerimize destek sunuyoruz. Kozan'da bakanlığımız tarafından yatırım tutarının yüzde 50'si hibe olarak desteklenmiş 10 tesisimizin açılışını birlikte gerçekleştiriyoruz." dedi.

AK Parti hükümeti ile birlikte ülkede üretimde önemli gelişmelerin sağlandığını hatırlatan Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehmet Mehdi Eker, sözlerine şöyle devam etti:
"Bizler de sadece tarımsal üretimin gelişmesi için değil üretilen ürünlerin işlenip bir gıda maddesine dönüşmesi yani daha fazla katma değer elde edilmesi ve daha fazla istihdamın sağlanması açısından 2006 yılında Kırsal Kalkınma Projesi'ni geliştirdik. Bu proje ile ülkemizde 2006 yılından bu yana 4000 tesis açıldı. Bu tesislerde 42 bin vatandaşımız çalışmaktadır. Adana ilimizde toplamda 56 tesis var. Kozan'ımızda ise Bakanlığımız Kırsal Kalkınma Projesi kapsamında hizmete girecek 10 tesisimizin değeri 18.5 milyon Türk Lirası değerinde. Bu tesisler ile ilçemizdeki çiftçilerimiz sadece ham madde üretmeyecekler. Çiftçi sadece ürettiği ham madde ile zengin olmaz. Bu ürünün kolay pazarlanması, işlenerek gıda maddesi olması gerekmektedir. İlçemizde tarıma dayalı gıda sanayinin gelişmesi için bu tesisler oldukça önemlidir. Sanayimiz gelişirse çiftimizin ürünün değeri artar, pazarlama kolaylaşır ve bölgedeki istihdam da artar.

Bugüne kadar Adana'da 35 bin çiftçimize 1.8 milyar Türk Lirası devletimiz tarafından hibe edilmiş olup Kozan'da ise kayıtlı 6700 çiftçimize 87 milyon 500 bin Türk Lirası hibe edilmiştir. Bugün bu tesislerimizin açılıyor olması Kozan'ımız için oldukça önemlidir. Devletimizin yatırımları ile ilçemiz, bölgemiz ve ülkemiz daha da büyüyecek. Devletimizin çiftçilerimize bu tür destekleri devam ediyor. Biz üreticilerimize diyoruz ki sermayenin yarısı sizden yarısı bizden ama elde etmiş olduğunuz karın tamamı sizin. 600 bin Türk Lirasına kadar projelerinizi hazırlayıp bakanlığımıza sunabilirsiniz. Bugün Bakanlığımıza projelerini hazırlatarak sunan ve ilçemize yatırım yapan tüm tesis sahiplerimize teşekkür ediyorum. tesislerimiz ilçemize ve bölgemize hayırlı olmasını diliyorum."

Ardından Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehmet Mehdi Eker ve beraberindeki protokol heyeti tesislerin açılışı açılış kurdelesini kesti.

Açılış sonrası Bakan Eker ve beraberindeki heyet proje kapsamında açılan tesislerden Öz Yöre Tarım tesisini gezerek yetkililerden bilgi aldı. Bakan Eker burada işletme sahipleri ve çalışanlarla görüştü.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner50

banner52