Türk Mutfağı Washington’da tanıtılıyor

Washington Türk-Amerikan Derneği (ATA-DC)’nin Türk mutfağını tanıtma kampanyası lezzetli yemeklerin eşliğinde başladı.

Türk Mutfağı Washington’da tanıtılıyor
Yıllardır en iyi etnik festival seçilen geleneksel Washington Türk Festivali ve Washington Belediyesi tarafından resmi olarak tanınan Türk Kültürü Ayı projesini hayata geçiren Washington Türk-Amerikan Derneği ATA-DC, hem gönülleri hem de mideleri fetheden yeni bir program başlattı.

Başkent Washington, Amerika’da en iyi restoranlara sahip kentler listesine giren şehirlerden biri. Her yıl ortalama 17 milyon yerli ve yabancı turistin ziyaret ettiği kentte yiyecek ve içecek için yapılan harcama yılda ortalama 1,7 milyar doları buluyor. Başkent olması nedeniyle birçok etnik restorana ev sahipliği yapan Washington’da Türk mutfağına ilgi de giderek artıyor.

Dünyanın en zengin mutfaklarından olan ve Orta Asya, Orta Doğu ve Balkan mutfaklarının kaynaşma noktası olarak de nitelendirilen Türk mutfağının daha iyi tanınması için Washington Türk-Amerikan Derneği “Türk Mutfağı Efsanesi” adlı yeni bir kültürel kampanyanın ilk bölümünü gerçekleştirdi. Türk Büyükelçiliği Kültür ve Turizm Ofisi ve Türk Hava Yolları’nın sponsorluğunda başlatılan programa ilgi yoğun.   

Washington’un en eski ve ünlü alışveriş merkezlerinden birinde düzenlenen programa katılanlar, Amerikan televizyon kanalında yayınlanan Feast Delight (Ziyafet Keyfi) adlı yemek şovunun sahibi Müge Karslı’nın yemekleri eşliğinde Türk mutfağının lezzet efsanesine tanık oldular.    

Köfte, kısır gibi Amerikalılar’a hitap eden pratik fakat lezzetli yemeklerin tadına bakıp, tarifini alma fırsatı bulan katılımcılar, yemekten sonra da Washington Türk-Amerikan Derneği Başkanı ve Gezici Türk Kahvesi Evi’nin kurucusu Gizem Şalcıgil-White tarafından hazırlanan Türk kahvelerini içerek fal baktırdılar.

Gizem Şalcıgil-White ve Türk Büyükelçiliği  Kültür ve Turizm Ofisi yetkilisi Görkem Kurşunlu Karakuş, Türk kültür ve mutfağını tanıtma ve yayma amaçlı programların büyük ilgi gördüğünü ve amaçlarının bu ilgiyi en iyi şekilde değerlendirmek olduğunu söyledi.

Dört senedir Türk mutfağını profesyonel olarak tanıtma çalışmaları yürüttüğünü belirten Müge Karslı, Washington Türk-Amerikan Derneği ile bir araya gelmeleri sayesinde daha da geniş bir kitleye hitap edebileceklerini belirtti.

Kullanılan taze, sıhhatli ürünler nedeniyle Amerikalılara alışılagelmiş mutfakların dışında farklı bir seçenek sunan Türk mutfağının bu yönüyle de ilgi çektiğini belirten Karslı, Türk mutfağının sağlıklı beslenmeye özen gösteren kesim arasında giderek daha da yaygınlaşacağını söyledi.

Güncelleme Tarihi: 06 Mayıs 2014, 12:24

Selami Türkoğlu

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner50

banner52