Hamburger yerine lahmacun tüketin

İçerdikleri koruyucu ve renklendirici katkı maddelerinden dolayı zararlı bir beslenme aracı olduğu bilinen hamburger yerine lahmacun tüketilmesi öneriliyor.

Hamburger yerine lahmacun tüketin
Dünyanın en büyük problemlerinden olan fast food son yıllarda Türk mutfağının da önemli sorunlarından biri haline geldi. Hamburger tarzı fast food gıdalar, besin değerlerinin düşük, kalori oranının yüksek oluşu ve içerdikleri koruyucu, renklendirici gibi katkı maddelerinden dolayı zararlı bir beslenme biçimi olarak kabul edilse de, ne yazık ki bu tarz beslenme artık ülkemizde de bir kültür halini aldı. Damak zevkinden ve halk sağlığından taviz vermeden, kendi yerel lezzetlerimizin marka olması için yola çıkan Tatlıses Gıda, yeni lahmacun franchiselarıyla da sağlıklı Türk fast food tarzını oluşturma çabasında.
Konuyla ilgili Tatlıses'ten yapılan açıklamada, Tatlıses'in lahmacun kalitesini, hızlı hayat şartlarına uyum sağlaması adına son teknoloji ile birleştirdiği ifade ediliyor. Açıklamada şu detaylar yer alıyor:
"Franchise sistemi ile de daha fazla yaygınlaşarak kolay ulaşılabilir hale gelmeyi hedefleyen marka; incecik hamuru, Anadolu’dan gelen özel üretim kırmızı etleri ve bol malzemesi ile özenle hazırlanıyor. İçerisinde hiçbir katkı maddesine yer vermiyor. Domates, soğan, maydanoz, et; yanındaki garnitür ve ayran ile insanın günlük vitamin ihtiyacını karşılayan lahmacun, fast food tüketicisine sağlıklı beslenme seçeneği sunuyor."

Güncelleme Tarihi: 06 Mayıs 2014, 12:50

Selami Türkoğlu

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner50

banner52